Wangle: ”Han förgyllde en svag omgång”

avCarl Wangle

TRAV

Favoriterna radade upp sig – och jackpotthysterin dog ut rätt omgående.

Sportsligt så stod Wilhelm Paals stjärna för en suverän insats.

Den flygande tysken är en frisk fläkt inom Svensk Travsport.

Nja, den här omgången kan man inte direkt jubla över, varken som spelare eller trav-älskare.

Omgången blev favoritbetonad och trots en stor jackpott så belönades man enbart med drygt 5 000 kr för alla rätt.

En av anledningarna: Nobel Amok vann trots att han var ruskigt nära på att galoppera kort före mål.

Att Örjan Kihlström och hästen lyckas klara den situationen var läckert.

Annars var Nobel Amok jäkligt bra när han krossade allt – men ge honom vintervila nu, Robban!

Här är Sportbladets Plusbetyg från omgången:

Sciacallo O.M: Jättelöftet som för några år sedan var med i Sprintermästaren har inte alls presterat på länge. Flera olika orsaker har gjort att hästen avstannat i utvecklingen. Men nu verkar han vara tillbaka i riktigt gott slag igen. Intrycket på V86 när han var ensam på banan var läckert att skåda och det var inget snack om att hästen stod för omgångens belåtenhet. Wilhelm Paal är också en härlig driver som kanske inte alltid gör de bästa valen, men han är trots det en härlig fläkt inom travsporten.

Nobel Amok: Puh! Det där var nära ögat. Men intrycket hela kvällen var magnifikt (förutom sista 50 metrarna). Dock är det en stor eloge till både häst och kusk att man lyckas rädda den kniviga situationen som uppstod. Enligt Örjan skedde det för att hästen blev lite väl slö när han kom själv, så kan det vara. Det såg precis innan incidenten ut att finnas ruskigt mycket krafter kvar, trots dödens i 11-tempo... Nobel Amok är en riktig följehäst framöver.

Titan Brodde: Gör allt rätt för dagen och nu fick hästen även ett snällt lopp i rygg på ledaren. Men när väl luckan kom så avgjorde hästen på några få steg och ser bara bättre och bättre ut i travet. Det är en frän modell som jag inte riktigt tagit till mig, men det är nog dags att ändra på det nu...

Harrington: Äntligen seger! Hästen har mött tufft motstånd i år men inte riktigt räckt till. Nu, från ledningen, var det bara att köra all in för Jorma Kontio. Hästen gick undan enkelt och såg jättefin ut. Härlig modell med bra löpsteg.

Mellby Dashing / Carl Johan Jepson: Hästen fick utdelning för sin fina form i flera starter på slutet, men hon hade aldrig vunnit utan de beslut och taktikval som Calle Jepson tog i loppet. Först såg han till att vara först fram att överta ledningen när Going Diablo galopperade – sedan smög han med i rygg på värste konkurrenten och speedade till seger via det extra innerspåret. Det var en härlig avslutning och Jepson även om Jepson får det extra plusset.

Urban Kronos: Såg stenklar ut hela loppet och det trodde nog även Örjan Kihlström, men häste var inte bra alls och packade ihop totalt över upploppet. Hästen ska väl bara vinna? Nja, hur är det med vinnarglöden egentligen? Minus!

ARTIKELN HANDLAR OM

V86