Grand Slam 75-tips

Varför ta fler streck än vad som behövs – spik

Hedbergs GS75-analys – lopp för lopp • Söndagen den 10 januari från Bollnäs

Av: 

Trav365

Sportbladets GS75-tips inför eftermiddagens jackpot.
Sportbladets GS75-tips inför eftermiddagens jackpot.

TRAV

Vintern är skrällarnas årstid och trots den vetskapen känns Bollnäsomgången ganska favoritbetonad.

Med tre stabila spikar försöker jag balansera upp och ge utrymme för några tänkbara smällkarameller.  


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


GS75-1: Global Wannabe, Stiernhööks Siri och Global Nessie kommer direkt när startbilen släppt fältet - och dagens GS75-omgång är igång - göra vad de kan för att nå ledningen. Global Wannabe är nog snabbare från spår lite längre ut bakom vingen och Stiernhööks Siri släpper nog vidare taktpinnen om hon skulle ta sig förbi den invändige Global Wannabe. Så om Rikard N Skoglund kör resolut med Staro Nessie så tror jag att ledningen blir deras. Och varför skulle ge Rikard N Skoglund ge sig enkelt om han redan gjort ett försök att nå ledningen? I min analys av loppet är Staro Nessie den troligaste ledaren efter säg 400 meter och i och med det är hon min förstahäst i loppet. Exklusiva Liss vann senast i sitt comeback-lopp efter nästan fem månaders tävlingspaus, och hon vann loppet den tunga vägen utvändigt om ledaren i sin lite säregna stil. Hon vinner inga skönhetspoäng, men hennes styrka biter och när målkameran ska firas av så räknas inte skönhet, bara vem som är först över linjen och därför bör Exklusiva Liss så klart räknas igen.      

GS75-2: Wild Donnan höll senast bra från ledningen som tvåa till ett skrällodds. Nu blir hon istället favorit och hon ser dessutom ut att bli en ganska stor sådan. Å andra sidan ser det på pappret ut som en fin uppgift med Sveriges mestvinnande kusk i sulkyn med springspår över kort distans. Vårbusan är snabb mellan galopperna men galopperna kommer tyvärr för ofta. G.G.Qurre är den med mest snedvriden GS75-procent i förhållande till vinstchansen. 

Ser ut att vara något alldeles extra

GS75-3: Att hitta loppets bästa häst tar inte många sekunder: Global Bitcoin ser ut att vara något alldeles extra. Men hon är tyvärr också fruktansvärt instabil och i sina fem starter har hon straffat ut sig själv vid fyra av starttillfällena. Den gången hon skötte sig kan ni säkert räkna ut själva hur det gick utan att rådfråga lopparkivet. Just det, hon vann gäspande från dödspositionen och såg inte det minsta trött ut in i mål. Så frågan man ska ställa sig här är om Global Bitcoin kan gå felfritt nu eller om hon tänker fortsätta att agera dramaqueen och ta sig en galopptur. Tyvärr är inte det faktum att hon har bakspår något som talar för ett felfritt lopp. Bakspår har hon haft vid två tillfällen tidigare och resultatet har ändå blivit galopp, även om galoppen nödvändigtvis inte måste komma i samband med starten. Ingen vet om Global Bitcoin tänker gå felfritt, troligtvis inte ens hon själv. Så att spika Global Bitcoin är som att spela rysk roulett. Men eftersom insatsen inte är mitt eget liv är jag beredd att ta risken. Global Bitcoin kan ju faktiskt vinna även med galopp och kanske är hennes nyårslöfte just att hon ska ta sitt jobb på lite större allvar, och då tar hon sig från start till mål utan galopp på vägen. I så fall finns det knappast på kartan att hon ska förlora loppet.     

GS75-4: Like A Monster mötte ett betydligt tuffare gäng senast och han gjorde vad man kan begära av honom som femma. Även i starterna före det har han tävlat mot hästar av annan kaliber än nu. Det loppet han vunnit gick över just aktuell sprinterdistans och här ser det ut att kunna bli laddning från start på flera händer. Like A Monster blandar sig dock knappast i någon spetskörning, utan Leif Witasp sitter - med sin rutin - tryggt i andraspår och väntar med att sätta in stöten tills konkurrenterna känner mjölksyran krypa på. Like A Monster blir min andra spik på systemet.     

GS75-5: Kattens Moddy är nybliven fyraåring och väldigt stor pott av förtidsspelet har hamnat på honom. Han avslutade förra året på bästa sätt med två fina segrar och han är en självklar häst i segerdiskussionerna, men favoritskapet ser ut att bli väl stort. Spang Jerkeld är 13 år gammal och äldst i fältet. Det i sig gör honom inte intressant som spelobjekt, men han har mer rutin är Kattens Moddy och kan mycket väl behålla ledningen från sitt innerspår, en position som han i Sverige vunnit två av tre lopp från. Och mellan dessa två hästar startar Lindens Prio Ett som nog hade kunnat ståta med tre raka segrar utan en galopp på sista bortre långsidan senast. Om det inte är Spang Jerkeld som tar ledningen tror jag att det bli Lindens Prio Ett och Kattens Moddy tvingas nog till en smådryg resa. Pyssel har aldrig vunnit men visade form senast. Lossnar det nu?

Perfekta förutsättningar

GS75-6: Ingesson tog senast en välförtjänt seger, för det har varit en hel del stolpe ut på sistone för hans del. Formen är det i alla fall inget fel på, det fick vi nyligen ett färskt bevis på. Spår tre och Magnus A Djuse i sulkyn är förutsättningar som nu gör att bollen har en bra chans att hitta in i mål igen, utan att snudda vid någon stolpe på vägen. Jag har redan hittat två bra spikförslag och har råd till en bredare gardering här, men varför ta fler streck än vad som behövs?    

GS75-7: Ett sprinterlopp avslutar omgången och jag har råd att inte bara strecka kärntruppen med högst taxerad vinstchans utan jag kan spela med några hästar av mer lyxstrecks-karaktär utan att övertrassera budget. Vincent Chase och Busy Doin' Nothing är två sådana exempel. De vinner inte så ofta någon av dem, men större överraskningar sker på en travbana någonstans i Sverige varje dag så jag är nöjd med att få med dem på mitt system.

Dagens bästa tips:

1. Global Bitcoin (GS75-3) är fältets i särklass bästa häst. Galopp emot. Om ens det. 

2. Like A Monster (GS75–4) möter inga monster och får svårt att förlora.

3. Ingesson (GS75–6) blir min tredje spik. Bra läge i en spårtrappa han kapacitetsmässigt står fint inne i.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


Casper Hedbergs GS75-system

V75-1: 7–4–1–5 (2–3) 

V75-2: 6–10–3–5–9 (2–12) 

V75-3: 9 Global Bitcoin (3–12) 

V75-4: 2 Like A Monster (1–5) 

V75-5: 1–5–3–10 (8–2) 

V75-6: 3 Ingesson (7–5) 

V75-7: 6–1–2–9–4–8–3–7–5–11 (12–10)

1 600 rader/1 600 kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Grand Slam 75-tips

Trav

Hästar

Bollnäs