Mejla

Michael Carlsson

Två stenklara spikar – duon ”bara vinner”

Carlsson synar lopp för lopp på GS75 från Boden • Söndagen den 22 november

Selmer I.H. är en av två stenklara GS75-spikar.
Selmer I.H. är en av två stenklara GS75-spikar.

TRAV

Grand Slam 75 avgörs i Boden och det finns två stenklara spikar i söndagens miljonspel.

Jaramaz Boko och Selmer I.H. ”bara vinner” medan flera av de övriga loppen ser vidöppna ut.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


GS75-1: Zodiac Kronos kördes offensivt senast och höll till fjärdeplatsen. Har varit bra vid segrarna tidigare under hösten och möter nu lite enklare konkurrens. Magnus A Djuse lär sikta mot täten och från ledningen kan det bära hela vägen.

Ett skrällbud kan Greenwich vara som nu ska tävla barfota runt om för första gången sedan i somras.

GS75-2: Här kommer omgångens stenklara spik. Jaramaz Boko började sin karriär hos Timo Nurmos i fjol och vann bland annat lopp på Solvalla som treåring. Hon flyttades sedan till Oscar Berglund i Östersund och vann direkt för sin nya tränare. Sedan följde ett långt tävlingsuppehåll på över ett år på grund av en skada i ett bakben.

Jaramaz Boko gjorde comeback nyligen och gjorde en riktigt bra insats. Hon satt långt ner i kön och anföll ute i vida spår runt sista sväng. Det var alldeles för långt fram till täthästarna men hon flög fram över upploppet och blev tvåa i mål, inte långt efter vinnaren. Detta efter en avslutning runt 1.11 sista 800 metrarna.

Jag pratade med tränare Berglund i veckan som menade att hästen har gått framåt kraftigt med det loppet i kroppen och kommer att vara ännu vassare nu. Det här är en häst för V75 menade Oscar som tycker att hon bara borde vinna mot det här gänget som hon möter här. Visserligen är det spår åtta bakom bilen men som Oscar sa hon har en överlägsen kusk i sammanhanget bakom sig. Resvägen från Östersund till Boden är en liten nätt tripp på åtta timmar enkel väg och Oscar Berglund åker dit för att vinna loppet. Jag håller med och Jaramaz Boko måste nog vara sjuk eller galoppera bort sig för att förlora det här loppet.

Härdad i tuffa gäng

GS75-3: Don Viking kan mycket väl reda ut den här uppgiften trots en tuff uppgift med 60 meters tillägg. Han fullföljde bra som tvåa bakom Våler Nikolaj senast efter att ha körts fram utvändigt om ledaren inför slutrundan. Är van att möta topphästar och är härdad i V75. Vann även Monté-SM tidigare under hösten.

Spang Viktor var duktig i våras och på försommaren när han bland annat vann V75. Har inte fått till det på slutet men felfri är han med och slåss om segern är. Forspärla galopperade som trolig tvåa i V75 senast bakom Tangen Haap. Är också härdad i tuffa gäng och återkommer nu efter ett litet uppehåll. Står bra till här med 40 meter före Don Viking.

GS75-4: Kaj di Quattro kommer från Robert Bergh och gör nu första starten för Lina Tallberger. Han avslutade med att vinna i sin tidigare regi och torde ha en bra chans att ta en seger direkt i debuten för sin nya tränare. Xanthis Excalibur har gått jämnt och säkert hela hösten och tog senast en övertygande spurtseger från spår tolv. Har ett betydligt bättre läge nu.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


GS75-5: Boogiewoogie Laday radade upp segrarna i fjol vintras och har vunnit tio lopp på 24 starter i karriären. Vann trots en tuff inledning näst senast men var inte alls lika bra gången efter. Den starten var dock bara tre dagar senare och det finns anledning att tro att loppet innan satt i benen. Ett litet frågetecken ändå och läget med spår elva kan grusa möjligheterna.

Ariston övertygade vid segrarna i somras och var helt överlägsen näst senast. Har ett bra läge och är snabb ut bakom bilen. Kan bita ifrån sig hela vägen. Merrimac S.G. är bättre än raden och var tvåa i V75 på Solänget i augusti. Kan absolut vinna här om han fungerar fullt ut.

Då ska ingen kunna besegra henne

GS75-6: Anthem galopperade med segern på gaffeln kort före mål senast. Var duktig vid segrarna i somras och är snabb ut bakom bilen. Svårbedömd med tanke på senaste insatsen men är hon som tidigare kan det vara runt om. Dante Godiva är fältet klart bästa häst. Efter två raka segrar i höst har det blivit två plumpar i protokollet. Orkade inte fullfölja senast efter en tuff inledning och var inte bra enligt stallet. Vid sunda vätskor ska han normalt ha toppchans att runda ett sådant här gäng.

GS75-7: Topphästen Selmer I.H. är omgångens andra givna spik. Han har imponerat vid segrarna under hösten och fullföljde starkt även senast som tvåa efter en tuff resa. Här torde vägen ligga öppen för ledningen för den formstarke hästen och då ska ingen kunna besegra honom. Han har form och klass för att bara vinna det här och hästen känns stenklar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på GS75 i dag. [Extern länk]


Michael Carlssons GS75-system

GS75-1: 6–11–9–2–4–5 (3–12)

GS75-2: 8 Jaramaz Boko (7–6)

GS75-3: 12–7–6 (8–11)

GS75-4: 3–5–1–6 (12–2)

GS75-5: 11–3–5–10 (4–1)

GS75-6: 14–4–11–8 (10–15)

GS75-7: 6 Selmer I.H. (5–8)

Systemet är på 1 152 rader/kronor.

Av: 

Michael Carlsson

Publisert:

LÄS VIDARE

Möter klent motstånd – säkra spelet på GS75

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Grand Slam 75-tips

Trav

Hästar