Mejla

Micke Nybrink

”Det blir en bindgalen spik varje lördag...”

Nybrinks V75-analys till Jägersro • Lopp för lopp • Tre bästa • Systemet lördagen den 10 april

Apapmand spikas på Jägersro.
Apapmand spikas på Jägersro.

Vad skrek han, Ernst-Hugo Järegård, i Riket?

”Danskjävlar!”

Det kommer inte jag göra.

Jag älskar dem, spikar dem.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Mina dumheter fortsätter. Vill ha det skrivet. Det blir (minst) en bindgalen spik varje lördag. Så spelar jag, det är taktiken. Nästan alltid finns det hästar med större vinstchans i loppet men min idé har bättre chans än spelprocenten indikerar.

Om det känns jobbigt att jag inte kallar hårdingen Farlander Am klar är det bara att avbryta nu, klicka bort mig, bläddra. Jag fattar att han har bra chans men spelar inte så.

V75-1: Voltstart, denna föråldrade startmetod som borde skrotas. Nej, kör alla lopp över 1640 auto i bike – eller hur? Helst med samma åtta kuskar också. Hästarna? De byter vi ut vartannat år. Yankee-style.

Nej, nu var jag ironisk igen. Jag gillar den svenska modellen och voltstart har sin givna plats i buketten. Däremot är det inte självklart hur Laradja Vrijthout hanterar det. Han har varit, snudd på, enormt bra i tre starter för Lugauer och spår sex ser ut som full fart till spets och sen är det slut. 50 procents vinstchans? Gissar på det och spikar belgaren.

Omöjligt uppdrag

V75-2: Öppet stolopp, dyrt, åtta hästar kostar det. 40 meter fram för Sharp Dream på Jägersro i april gränsar till omöjligt uppdrag, samma sak för senast uppsnackade Mellby Harissa. Men det kan gå, båda är bra nog.

Vet inte exakt hur bra Lady Beluga är men hon impar i enkla gäng när hon visslar ifrån.

V75-3: Bravo Sabotage är vass bakom bilen och pep undan senast. Från spets är det toppchans. Men Classic Gal vill också leda hela vägen och sida vid sida inbjuder till batalj.

Måste lyfta fram Black Mission. Dansken avslutade året bra i Sverige, se gärna loppet från den 19 december när han speedar ner allt. Comebacken och årsdebuten var också bra, i ett litet, stenhårt fält hängde han med fint.

Visst är spåret iskallt men spelprocenten (6) är alldeles för låg. Med framspår hade jag spikat.

Knallbra senast

V75-4: Under Armour var knallbra senast och samma sak ska sägas om Rotate som har två raka från dödens på V75.

Men ni FÅR INTE missa Ganyboy. De tre senaste loppen är mycket bra och särskilt senast när han sveper allt från kön med en lätt gäspning. Måste ses.

V75-5: Då var det dags att spåra ur. Farlander Am vinner fyra gånger av tio. Sweetman inte lika ofta. Men min kupong lämnas in med spik på danske Apapmand. Han är fyraprocentare och spelvärd. Tror han vinner en gång på tio. Näst senast flög han ifrån allt på Jägersro i 1.08-fart. Senast vann han i Danmark utan att behöva ta i det minsta.

Favorit i fara

V75-6: Johan Untersteiner ska köra snällt med Demon Ima, favorit i fara. Rackham är en kanon med lopp i kroppen och Oxidizer är alltid kanonbra.

V75-7: Antingen leder Racing Mange hela vägen (troligt) eller så uppfinner JU ett sätt att vinna med Cyber Lane (inte otroligt). Eller så kör de varandra i sank. 

Till sist: En ros till André Eklundh för hans sätt att ärligt pudla sedan han i stridens hetta råkat köra på Johan Untersteiner på V75 i lördags. Så enkelt men ändå så svårt, jag tror att alla förlåter Eklundh. Det var nästan så att han borde fått en kram.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa tips:


1. 11 Apapmand (Jägersro, V75-5)

Kanonform och stark i spurten. Chansspikas.


2. 10 Black Mission (Jägersro, V75-3)

Fin häst, snabbt upplopp senast. Värd varning.


3. 14 Ganyboy (Jägersro, V75-4)

Ser mycket bra ut nu. Kan runda allt igen.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 6 Laradja Vrijthout (res 4-5)

V75-2: 15-3-12-11-9-14-1-7 (res 8-13)

V75-3:10-3-5-2 (res 1-9)

V75-4: 14-2-8-12 (res 7-5)

V75-5: 11 Apapmand (res 9-6)

V75-6: 9-10-1 (res 3-5)

V75-7: 6-7-9-5 (res 10-2)

1 536 rader/768 kronor

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!