V86

Rekordvinsten: ”Det har varit omtumlande”

Tog hem tidernas högsta V86-vinster • Här är historierna bakom

Av: 

Trav365

TRAV

22,6 miljoner och 19,8 miljoner kronor.

Där har ni tidernas två högsta vinster på V86.

Här är Trav365:s tillbakablick hur några av de högsta spelvinsterna föll ut.


ANNONS: Jackpott 18 miljoner i kväll. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Förra onsdagen delades V86-omgången mellan Åby och Solvalla. Och det blev en enkel historia som bara gav 1 245 kronor för åtta rätt efter att favoriterna pallade för trycket.

Det gör att kvällens omgång från Bergsåker och Solvalla kryddas med en jackpott på 18 miljoner kronor till en ensam vinnare.

22,6 miljoner kronor är tidernas vinstrekord i Sverige på spelformen.

Hur har då de största vinsterna gått till?

Här ger Trav365 en tillbakablick på tre av tidernas största vinster.

Kvällens V86-omgång startar 20.30 och Trav365 liverapporterar från omgången med start klockan 19.30.


Rekordvinnaren Anders Åkesson tillsammans med ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

Foto: HANS G LINDSKOGS FACEBOOK

Rekordvinnaren från Skåne:

Onsdagen den 12 september 2018 vann Anders Åkesson från Skåne 22,6 miljoner kronor. Två veckor i rad hade ingen lyckats med att hitta alla rätt på spelformen och det fanns mycket pengar i potten. Skrällarna avlöste varandra och till slut fanns det bara ett vinnande system kvar. Belöningen för Anders blev hisnande 22 670 896 kronor – tidernas högsta vinst på V86.

– Han blev alldeles tyst när jag berättade att han vunnit 22,6 miljoner, sa ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog till Trav365 sent på vinstkvällen efter att ha pratat med storvinnaren.

”Kommer ta veckor innan det sjunker in”

Omgången saxades mellan Åby och Solvalla och efter den femte avdelningen översteg värdet 200 000 kronor. 56-årige Åkesson lämnade in sitt system för endast 220 kronor och belönades med tidernas högsta vinst på V86-spelet. Han gick även ut i TV4 och berättade om vinstkvällen.

– Det kommer ta veckor innan det sjunker in. Vi i familjen pratar om det i tredje person, det är helt overkligt, sa vinnaren då till Trav365.

Efter att ha nåtts av beskedet att han vunnit så samlade Anders hela sin familj.

– Jag tror att den stora flickan förstod att någonting hade hänt. Jag samlade alla i familjen och berättade. Det var inget firande, utan man kände mest en tomhet. Jag hade svårt att somna och låg och funderade länge. Sen när jag väl somnade så sov jag gott, berättade han.

Rekordvinnaren har tidigare varit aktiv som amatörkusk och amatörtränare och fick efter vinsten tanken på att återuppta sitt intresse.

– Jag funderar att investera i hästar och Stig H Johansson är min stora idol, har han sagt.

I oktober 2019, ett år efter supervinsten, tog Trav365 ett nytt snack med rekordvinnaren som sammanfattade året så här:

– Det har naturligtvis varit omtumlande och tagit lång tid att landa innan man förstått innebörden av den enormt stora summan pengar och man har funderat på vad man vill göra och inte göra. Vi har kunnat sansat oss och haft det superskönt.

Har ni unnat er något?

– Vi har gjort lite kortare resor och planerat för framtiden. Jag har köpt fastigheter till vår familj, en till min syster och mina svärföräldrar.

Hur är det med bilar?

– Jag kollade i början efter vinsten på några riktiga monster och jag har provkört. Men jag sansade mig och det har inte blivit någonting ännu.


Paret Thomas Nilsson och Eva Svensson med Hans G Lindskog.

Foto: HANS G LINDSKOGS FACEBOOK

Paret från Värmland:

Onsdagen den 22 maj i år vann paret Eva Svensson och Thomas Nilsson från Karlstad 16,6 miljoner kronor när de blev ensamma med den rätta raden på V86. Framgångsreceptet var att spika i de fyra loppen på Örebro och gardera i de övriga som avgjordes på Åby.

– Vi såg hur vädret var, då sa jag vi spikar på Åby. Så garderar vi i Örebro, det var ju sånt skitväder, sa Eva Svensson till Trav365.

Kostade 378 kronor

Systemet kostade 378 kronor och belönades med 16 117 157 miljoner kronor på åtta rätt. Totalt blev det över 16,6 miljoner kronor till det lyckliga vinnarparet. Tanken var genialisk att spika på Åby där det var goda förutsättningar för trav och att gardera i loppen på Örebro där skrällarna avlöste varandra. Efter att Erik Adielsson vunnit den avslutande avdelningen med Lennart Sjöhammar stod det klart att det fanns endast ett system kvar.

– Det fanns en tanke bakom, sa Eva och avslöjade samtidigt:

– Lennart Sjöhammar i sista tog jag med för att jag tycker det är ett gulligt namn. Man måste ha mycket tur för att vinna så här mycket också.

”Får perspektiv på livet”

Några månader innan vinsten hade vinnarparets villa brunnit ner och de fick fly för sina liv. Huset övertändes snabbt och Thomas fick lindrigare brännskador. De förlorade alla deras tillhörigheter och livet gick i spillror.

– Man får verkligen perspektiv på livet. Det var fruktansvärt. Som tur var fick vi med oss hunden. Alla våra tillhörigheter försvann på några minuter. Det värsta är alla fotografier och minnen som är helt borta – men samtidigt är vi glada att vi överlevde. Dom säger att det var något elfel som utlöste branden, berättade Eva.

Eva jobbar som undersköterska på centralsjukhuset i Karlstad och Thomas är ingenjör på Stora Enso. Paret har dock inga planer på att sluta jobba.

– Nej, vi vill jobba kvar. Just nu är vi lediga veckan ut, men sen är vi tillbaka på arbetet. Det kommer en vardag och det är viktigt att allt får fortsätta som det varit. Självklart kommer vi ju att unna oss att resa och vi behöver inte tänka på vad saker kostar.

Fem månader efter storvinsten berättade Eva Svensson följande för Trav365:

– Tankarna går kring vinsten hela tiden. I flera veckors tid tänkte man direkt på vinsten när man vaknade. Det är fortfarande så att man inte fattar.


Per ”Otto” Ottosson.

Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL 75, TR BILD

Profilens supervinst:

19,8 miljoner kronor.

Så mycket vann tipsprofilen Per ”Otto” Ottosson genom att bli ensam på alla rätt på V86-spelet. Vinsten är tidernas näst högsta på spelet genom tiderna.

Det var onsdagen den 8 april 2020 som vinsten föll in då omgången delades mellan Åby och Solvalla.

– Det här är ju med råge det största som inträffat, sa han till Trav365 dagen efter vinsten.

En av de stora anledningarna till att Ottossons kupong, som kostade 864 kronor, blev ensam var superskrällen Pantini i den första avdelningen.

– Min vän Kristian Huselius (före detta NHL-spelare) har en stor del i den här vinsten. Han hade kollat i lopparkivet på alla den hästens starter och ringde mig redan på eftermiddagen och sa att i dag har jag en riktigt bra spik. Vi har studerat travet mycket ihop de senaste veckorna när övriga samhället stannat av. Kristian är ju en av de bästa travspelarna i Sverige, det är jag tacksam för i dag, jag hade inte klarat det utan honom.

– Jepson är min vän och jag tycker han är en extremt duktig kusk också, som jag gärna spikar, det var ju nyckeln till att systemet blev så bra och att jag hade råd med alla startande hästarna i det sista V86-loppet, berättade Ottosson.

Fick in enprocentare

Även enprocentaren och 87-oddsaren Hip Hurray Boko fick Ottoson med på endast tre streck.

– Jag hade sju hästar i det loppet från början, men hade redan satt in pengar att spela för och det blev för dyrt, så jag fick börja banta bort hästar. Det blev dels lite tidsbrist, men så tyckte jag att hästen stod rätt så bra inne i spårtrappan, så den skrällen fick vara kvar på systemet. Det var mycket tillfälligheter.

– Systemet blev ju helt optimalt. Alla vi ”travare” har ju varit nära och huggit på stora pengar, i alla fall de som spelar mycket. Den här gången gick det min väg, hela vägen.


ANNONS: Jackpott 18 miljoner i kväll. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

V86-INTERVJUERNA: ”Var riktigt bra senast – är en skräll på V86”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V86

Trav

Hästar