Micke Nybrink

”Är löjligt bra just nu – det är en idiotskräll”

Micke Nybrinks V75-krönika – lopp för lopp • Lördagen den 21 maj på Gävle

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Micke Nybrinks V75-skräll heter Beartime i avdelning sex.
Micke Nybrinks V75-skräll heter Beartime i avdelning sex.

Är uppsnackade Beads en flipp eller flopp?

Kan Brambling bomba rakt in i Elitloppet?

Och vill vinnaren vara med?

Min superskräll är tvåprocentare, hans spurt är enorm.ANNONS: V75-jackpott 53 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


På lördag är det sista chansen att planka in i Elitloppet. Vinn V75-6 och ta en rövare åtta dagar senare, ”no questions asked” så att säga. Fast det krävs en plankträff för att vinna, alla mot alla?

Gävle (så här års) är också banan där hästarna rasslar undan. Bästa spikarna hittas på det sättet, såna som frontar eller tycker att dödens är bra skit.

V75-1: Bara två hästar som kan vinna i ett ojämnt lopp. Sam The Man som var kanonbra tvåa bakom Oscar L.A. på V75 senast, spetsade, släppte och hakade på. Den andra är Tale of Jacks som var jättebra utanpå ledaren senast i ett V86-lopp. Glöm de andra.

Leker med motståndet

Men det är voltstart och det kan avgöra allt.

Hittar bara ”voltstarter” från Frankrike på Sam The Man. I dem ser jag att han är som en bil, gör vad kusken säger och axar iväg fint. Springspåret är därför ett plus, han är solklar spetsfavorit.

Tale of Jacks är inte lika flink, inte seg ur volten men heller inte rapp.

V75-2: Öppet stolopp, vi garderar brett. Ska jag lyfta fram ett par hästar blir det Global Collection som avslutade strålande till vinst på Solvalla senast och The Primerose som satt fast med en hel del sparat senast.

Och är Kia Ora i kanonform, tål tuffa tag medan La Plus Belle svarade för en vass debut i ny regi senast. Men där är ju läget kopiöst dåligt.

V75-3: Inte så lätt som jag först trodde även om Calamari varit riktigt bra. Känslan är ändå att han inte gynnas av 1640 meter. Go For Manny har hittat ytterligare en växel på slutet, vi snackar om flera starka lopp i rad.

Skrällen kan vara Icouldbetheone som öppnar mycket fort och är kraftigt uppåt med lopp i kropp.


ANNONS: V75-jackpott 53 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]V75-4: Var först inne på att gardera men ju fler lopp jag ser på S.K.’S.Ariel desto mer växer hästen. Fattar att han tar ledningen och blir svårslagen. Ni bör se några av hans segerlopp på slutet, det är ingen dum idé.

Norsken leker med motståndet och lämnar allt sista biten varje gång. Samma nu? Jag tror det.

V75-5: Jello W. är en ny bekantskap för oss men jag kan lova att holländaren är bra. Hos trollkarlen Per ”Miraculix” Henriksen är han om möjligt ännu bättre. Näst senast avslutade han grymt sista 600 och senast bollade han med motståndet. Jag anar att han pinkar på dem igen.

V75-6: Brambling är min vinnare. Såg honom faktiskt i ett jobb i fredags och även om det är svårt att begripa hur bra en häst är på Redéns sandbana var jag nöjd. Han spänstar fram som en gummiboll, relativt sett.

Han flög sista 100

Ska ni ha en idiotskräll?
Beartime är löjligt bra just nu. Hans avslutning är av världsklass, det såg vi på Momarken då han växlade ner allt från sistaplatsen över upploppet.
Senast var han lika vass, låg sist, stördes men flög sista 100 när de andra (Önas Prince och Brother Bill) var i mål.

Tänk om han ramlar ner i position. Tänk om det går 1.09,5 första 1000. Tänk om luckan kommer.

V75-7: Epimetheus klev lätt förbi från dödens på Vermo senast, har knallform och bästa spåret om vi jämför med hotet Borups Tornado. Att Kihlström skulle ge bort den fördelen känns… Nej, spik på allt, trots att det är sista loppet.


ANNONS: V75-jackpott 53 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Helgens tips


1. 2 S.K.’S.Ariel (Gävle, V75-4)

Lekstuga i Norge. Tar ledningen och brakvinner.


2. 1 Global Collection (Gävle, V75-2)

Rykande spurt senast. Hemmaplan, knallform. Drag.


3. 5 Beartime (Gävle, V756)

Kan spurta ner vem som helst. Miljonskrällen.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 7, 3 (9, 11)

V75-2: 1, 12, 9, 4, 14, 15, 11 (2, 3)

V75-3: Alla tolv hästarna (5, 3)

V75-4: 2 S.K.’S.Ariel (3, 13)

V75-5: 6 Jello W (2, 4)

V75-6: 6, 3, 1, 5, 4, 7, 8 (2, 9)

V75-7: 5 Epimetheus (8, 11)

1 176 rader/588 kronor


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!