Michael Carlsson

”Det är bara sex lopp att lösa – given V75-spik”

Micke Carlssons V75-krönika – lopp för lopp • Torsdagen den 14 april på Gävle

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Gunnar Melander och Månlykke A.M. spikas på V75 i kväll.
Gunnar Melander och Månlykke A.M. spikas på V75 i kväll.

Travfesten inleder sin V75-kavalkad i påsk som kulminerar med jackpotten
på Romme på söndag.

I kväll rivstartar V75 i Gävle där kallblodskungen Månlykke A.M. lär bjuda på ny en ny uppvisning.

Därmed är det ”bara” sex lopp att tippa men det finns flera roliga drag som kan få upp värdet på miljonspelet.


ANNONS: V75 i kväll. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. Spelstopp 19.30. [Extern länk]


V75-1

6 King Cole gjorde debut för Daniel Wäjersten senast och tog en övertygande seger efter att ha körts fram i dödens mitt i loppet. Hästen, som tidigare tävlat i Finland, stegade undan enkelt över upploppet och vann utan att behöva förta sig. Det var ett rejält intryck och han lär knappast vara sämre med loppet i kroppen. Hästen visade dessutom bra styrka över stayerdistansen och nu är det återigen dryga tre varv. Bra chans till andra raka.

1 Franklin Zet har inte startat sedan mitten av oktober men Daniel Redén har alltid sina hästar mycket väl förberedda när de gör comeback. Franklin Zet är kastrerad under uppehållet och Redén säger på sin hemsida att hästen känns fin och att det finns kunnande i honom. Från innerspåret kanske det kan bära av till ledningen och då kan Franklin Zet bli svårfångad på startvolten.

7 Gitan de Touchyvon är stark och distansgynnad. Vann senast på Grand Slam 75 utan att vara som allra bäst, kändes slagen på sista bortre långsidan enligt kusken men visade prima löphuvud som kom tillbaka och avgjorde den sista biten. Är inte att lita på i voltstart men har bra förutsättningar med bara tre hästar på sin volt för felfri avgång och då är han inte borta.

V75-2

9 Månlykke A.M. såg strålande ut i comebacken senast och levererade verkligen ett wow-intryck. Gunnar Melander hade preparat Sveriges kallblodskung på ett ypperligt sätt och såg helläcker ut när han lekte med konkurrenterna. Stjärnhästen hade svarat bra på lite tuffare vinterträning och var otroligt spänstig enligt Melander. Den karismatiske topptravaren såg även okörd ut genom mål. Nu är Månlykke A.M. på jakt efter sin sjätte raka seger och är han bara frisk vinner han det här precis som han vill. Är naturligtvis överlägsen och förvandlar därmed kvällens V75 till V65.

Titta och njut.

V75-3

Ett bra lopp med ett gäng formstarka segerkandidater. 6 L.A.Boko kommer från seger i V75 och är obesegrad i tre raka i Daniel Wäjerstens regi. Öppnar bra men har spår en bit ut och kommer knappast till ledningen. Har ändå styrka för att kunna avgöra den tuffa vägen.

7 Ego Sisu är en segermaskin med nio fullträffar på 16 starter. Gjorde en otroligt vass prestation senast när han trots en startgalopp kom tillbaka och vann i överlägsen stil. Jagar femte raka segern nu och trots vingelläge med spår långt ut har hästen imponerat så pass att det kan gå vägen. Intressant är att det nu blir jänkarvagn för första gången i lopp, vilket man har provat i träningen med positivt utfall.

1 Bank Flow vann V75 på Bergsåker näst senast och spurtade in som tvåa i finalen gången efter, men blev där diskad för trängning. Är snabb ut och har läget med innerspår.

3 Cape Town är även han kvick ur startgroparna och har fyra segrar på de fem senaste starterna. Var duktig i årsdebuten då han vann enkelt från ledningen och lär knappast vara sämre med loppet i kroppen. Biter ifrån sig rejält om han kommer till täten.


ANNONS: V75 i kväll. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. Spelstopp 19.30. [Extern länk]


V75-4

Ett lite lurigt sprinterlopp där 3 Sweet and Child kommer närmare en seger. Hon var näst senast tvåa på Solvalla och visade bra fartresurser senast efter en inledande galopp. Klockorna visade 1.13 i 2 100 meter och trampar hon iväg från ett fördelaktigt tredjespår nu i voltstart, kan första årssegern komma.

2 Ivar Pace var inte som bäst i senaste starten (halsproblem) och har fått en tävlingspaus men tränat på rejält nu enligt Olle Alsén som säger att hästen kommer väl förberedd. Vann från spets näst senast och öppnar bra, frågan är hur han kommer iväg från andraspår i voltstart.

5 Weather Court vann två lopp i höstas och satt fast i fjolårets sista start. Tränar bra nu inför årsdebuten och kommer att tävla barfota runt om direkt, precis som vid segrarna förra året.

V75-5

Alessandro Gocciadoro är tillbaka med en filial utanför Märsta och kommer att ha 22 hästar på den. Här gör 8 Cobra en spännande start. Han kommer närmast från en andraplats i Rom där hästen gick i ledningen och höll godkänt. För tre starter sedan vann han överlägset i Bologna och han lär bli att räkna med direkt trots läget med spår åtta bakom bilen. Gocciadoro tror att de svenska banorna kommer att passa Cobra som har lite problem med de snäva kurvorna i Italien.

Det blir minst barfota fram, kanske till och med runt om.

5 Cheval Mon Ami avslutade fjolåret med två raka segrar och höll godkänt i comebacken senast efter fem månaders uppehåll. Är snabb ut bakom bilen och är nu anmäld såväl barfota runt om och med jänkarvagn, vilket i så fall blir första gången i lopp.

Samtliga tre segrar i karriären är tagna från ledningen.

4 Pay Me levererade en bra avslutning senast från ett dåligt läge. Betydligt bättre spår nu och är snabb ut.

9 Hankypanky Redbank har inlett karriären lovande med fyra segrar på sex starter. Är anmäld barfota runt om nu för första gången och det återstår att se om det blir så i loppet, i så fall blir det första gången.

V75-6

6 Cala Mayor de B. har verkligen hittat stilen i de fyra senaste starterna. Först vann hon på tung bana på Romme, sedan skrällvann Per Lennartssons häst i V75 innan hon senast var tvåa i finalen. Står bra till nu med springspår och det lär bära av till ledningen antingen direkt eller efter en bit. Gör debut över lång distans men klarar hon av det är det nog bra chans igen.

Är obesegrad från täten efter två lopp.

15 Iceland Falls är en tuff märr som har tävlat framgångsrikt i Frankrike i vinter där hon har vunnit flera gånger, bland annat på Vincennes. Nu är hästen tillbaka på svensk mark och trots 40 meters tillägg är Fredrik Wallins häst så stark och rejäl att hon mycket väl kan runda samtliga på hemmaplan.

13 Crashed Eggs är jämn och säker. Kommer från formstall och får absolut inte nonchaleras tillsammans med Örjan Kihlström.

V75-7

9 Bubbel Effe kommer från Gocciadoros filial i Sverige och hästen gjorde tre starter på svensk mark i fjol och tog då två segrar och en andraplats. Tävlade därefter
i Italien och kommer närmast från det franska vintermeetinget på Vincennes där han har stångats i stenhårda gäng. Återkommer nu efter ett uppehåll men har fått ett tuffare träningsjobb i Bologna efter 1.13 i 1 600 meter och ska vara i 90-procentig form enligt Gocciadoro.

Kan mycket väl spurta ner samtliga till slut.

3 Summit in Sight var rejäl vid segern från dödens i årsdebuten. Öppnar bra och från ett perfekt läge är han förstås given i striden igen, när han dessutom har lopp
i kroppen.

4 From the Mine har gjort tre starter efter sitt långa uppehåll. Fick gå sig trött
i ledningen näst senast varför Mats E Djuse släppte täten senast. Då gick From the Mine i mål med krafter kvar. Är riktigt snabb ut bakom startbilen och när det nu är kort distans lär det köras i täten om hästen kommer dit. Då kan han mycket väl rinna undan till seger.

1 Jaguar Dream var godkänd som tvåa i comebacken från ledningen med träningsbalans enligt Claes Sjöström. Lär gå framåt rejält med den genomköraren innanför västen och nu aviseras det barfota runt om för den startsnabba hästen som har innerspår bakom bilen. Kan bli svårt dock att svara ut From the Mine därifrån men får hur som helst en bra resa.


ANNONS: V75 i kväll. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. Spelstopp 19.30. [Extern länk]


Carlssons tre hetaste


8 Cobra (V75-5)

Gocciadoro är tillbaka med en filial i Sverige. Cobra kan mycket väl hugga till direkt med en seger trots läget.


15 Iceland Falls (V75-6)

Har man vunnit på Vincennes över lång distans är man stenhård. Hon blir tuff att stå emot till slut.


9 Bubble Effe (V75-7)

Har gått ett riktigt vasst träningsjobb inför comebacken.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 6–1 (7–11)

V75-2: 9 Månlykke A.M. (10–7)

V75-3: 6–7–1–3 (2–9)

V75-4: 3–5–2–1–9 (7–4)

V75-5: 8–5–9–2–4 (10–1)

V75-6: 6–15–13–8 (12–9)

V75-7: 9–3–4–1 (8–2)

3 200 rader/1 600 kronor


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln