V75-favoriten: ”Allt känns helt perfekt”

Fredrik B Larsson reser 120 mil – kan ta dubbelseger: ”En härlig känsla”

avTrav365

1 av 3 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Fredrik B Larsson.

Solvalla-proffset Fredrik B Larsson, 47, tar den nätta resan på 120 mil tur och retur.

Och det finns goda skäl: Han startar två V75-favoriter på Umåker.

– Allting känns helt perfekt, säger han till Trav365 inför avresan.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets populära experter på V75 och V86. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Umåker har sin största travhelg för året och på lördag avgörs V75 i ”Björkarnas stad”.

Solvallatränaren Fredrik B Larsson gör den långa resan från Sigtuna till Umeå på 120 mil tur och retur för att starta 5 Milliondollarrhyme i V75-1 och 3 Havbergs Knight i V75-7. 47-åringen kör båda hästarna själv – och båda två är favoriter att vinna hos V75-spelarna.

– Jag är väldigt nöjd med hur de känns för dagen. Jag körde båda i jobb och allting känns helt perfekt. Speciellt Havbergs Knight kändes fantastisk och visst ska båda räknas med chans, säger 47-åringen.

Vann på nytt rekord

Fredrik B Larsson har 19 hästar på träningslistan för dagen och har tidigare skördat stora framgångar med hästar som Giant Superman och Caballion. Efter årsdebuten med Milliondollarrhyme på V86 – där man vann på nytt rekord – så riktas blickarna mot hästen på lördag.

– Han är precis där jag vill ha honom. Han var helt makalös i årsdebuten och borde vara ännu bättre nu. Jag är övertygad om att hästen gör ett bra lopp och det borde räcka långt. Vi kör precis som senast och sparar de sista växlarna ett tag till.

Och den långa resan ska inte påverka V75-favoriten nämnvärt.

– Det är absolut inget problem då Milliondollarrhyme gillar att resa och har gjort flera liknade utflykter tidigare. Vi åker på lördagen och det är inget som oroar mig.

”Självklart en dröm”

Efter hästens första lopp i år, där man vann på 1,12,0 över medeldistans, så höjs en del röster om Elitloppet. Tränaren tonar ner förväntningarna.

– Jag förstår att det snackas om Elitloppet men vi fokuserar på Umeå och efter det så kan vi börja snacka om vad som händer sen. Självklart är Elitloppet en dröm att få vara med i, men jag tar ett lopp i taget.

Vad kan du säga om förutsättningarna för Havbergs Knight?

– Han ska absolut räknas med chans. Jag kommer att ladda mot ledningen men är medveten om att det finns fler snabba från start. Jag har tidigare sagt att det ska bli barfota men jag har ändrat mig och han kommer att gå med skor. Jag tror han gör ett bra lopp och han ska räknas mycket tidigt.

På förhand ser det ut som att du kan ta en dubbel på V75. Vad skulle det betyda?

– Givetvis är det ju jättekul att ha två så fina hästar till start men alla lopp ska köras och skulle jag vinna något av dem så vore det jättekul. Jag har dubbelsegrar på V75 sen tidigare och det är en härlig känsla.

V75 har spelstopp klockan 16.20 på lördag och du följer hela omgången i Trav365:s liverapportering från klockan 15.00.


ANDREAS ÖRTENGREN


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets populära experter på V75 och V86. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Sigtuna

Elitloppet

V86

Hästar