Anna Engström: ”Han älskar att stå i centrum”

Reklamstjärnehästen på plats på Åby – inför Olympiatravet

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Vinnie och Anna Engström

Olympiatravet på Åby.

Då är givetvis reklamstjärnehästen Vinnie på plats.

– Han älskar att stå i centrum, berättar skötaren och följeslagaren Anna Engström.

Under lördagen så är det stor travfest på Åby i Mölndal utanför Göteborg, med bland annat V75-tävlingar och final av miljonloppet Olympiatravet.

Förutom en rad OS-stjärnor så kommer nybyggda Åbyanläggningen att få besök från travfans från Sveriges alla hörn, och så reklamstjärnehästen Vinnie då, så klart.

Tillsammans med sin följeslagare Anna Engström, 32, är Vinnie i Göteborg för att vara med och inviga Olympiatravet.

Snart ska Vinnie också få ett nytt hem, då han efter fem år på gården hos Stig H Johansson i Stora Alby flyttar med Anna Engström, till hennes nyköpta miljongård i Eskilstuna.

”Guld att ha med sig”

Anna Engström och Vinnie ska vara med på invigningen av Olympiatravet, men hur det kommer ske, avgörs mycket av vädret.

– Det är sol och blå himmel och säkert 25 grader varmt i solen i dag, men de säger att de ska komma regn under lördagen, så vi får se hur det blir. Jag tror inte Olympierna vill gå in över banan i spöregn, så då får vi försöka ha invigningen under tak, eller i vinnarcirkeln. Vi får se hur det blir, men vi ska vara med, berättar Anna Engström.

Vinnie har tagit resan från Stockholm till Göteborg bra, som alltid.

– Han åker som vanligt vår tvåhästarstransport när vi är ute på turné, och han är den lättaste häst jag hållit på med, han är nästan oförskämt bra. Han är supersnäll på alla sätt och vis, och är guld att ha med sig.

”Han är superlätt”

Nu i dagarna så rullar reklamfilmer om Vinnie inför Olympiatravet på tv, och den senaste tiden har det varit mycket tv-inspelningar för reklamhäststjärnan.

– Det har varit inspelningar till både VM i V75 och inför Elitloppet, berättar Anna Engström.

Ponnyn Vinnie trivs med livet som reklamstjärna.

– Han är som sagt superlätt att ha med sig och han trivs verkligen med att vara i centrum, och det är skönt att han har den personligheten som trivs i uppmärksamhet, för det är inte alla hästar som gör det. Det gör saker mycket enklare och lättare. Han har ju också lärt sig nu efter alla år, att när han ställs på bussen så är det något. Sedan vet han mina rutiner vad som är på gång, om det är filminspelning eller om han ska ut på banan.

”Helt obeskrivligt”

Vinnie slog igenom som reklamhäststjärna för fem år sedan, och har sedan dess bott i Stora Alby på Stig H Johanssons gård. Men snart ska Vinnie få ett nytt hem. 32-åriga Anna Engström, som förutom tar hand om Vinne, även är startbilsförare på Solvalla, poddare och influencer, har köpt en miljongård i Eskilstuna – och då flyttar Vinnie med.

– 17 maj går flytlasset, och det är faktiskt helt obeskrivligt. Jag trodde det var toppen av allt att faktiskt kunna få köpa den här hästgården och förverkliga den drömmen, och att sedan få med sig Vinnie, det är verkligen pricken över i:et och det kunde inte bli bättre. Det kommer vara jättemysigt att faktiskt få ha honom hemma, och det känns maxat på alla sätt.

I samband med flytten till den nya gården i Eskilstuna, så byter Anna Engström också hemmabana, till Sundbyholm.

– Gården ligger bara fem minuter från Sundbyholm, berättar Anna Engström.

Publicerad: