Succéduon spelade in 7,6 miljoner på V75

Grabbarna från Eskilstuna blev bäst i Sverige

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: PRIVAT
Pontus Chorell och Mathias Blomquist

Succéduon Pontus Chorell och Mathias Blomquist har gjort det igen.

I lördags spelade duon in 7,6 miljoner kronor på V75 – i särklass bäst i landet.

– Den dagen det slutar vara nervkittlande att spela in mest pengar i Sverige så är det nog dags att lägga skorna på hyllan, säger Pontus Chorell.

I lördags avgjordes V75 från Östersund och några som hade en bra dag på jobbet var Pontus Chorell, 25, och Mathias Blomquist, 32.

Duon, som varit lyckosamma på travspel tidigare, gör sina andelssystem hos Vinnatillsammans, som har sitt säte i Eskilstuna, och i lördags blev de bäst i Sverige – med god marginal.
Totalt spelade de in 7,6 miljoner kronor, pengar som många andelsköpare nu delar på.

”Mycket glada tillrop”

Totalt satte duon två V75-system i lördags. Det system som drog in mest pengar var ”P&M 99:an Chans”, det var sålt i 4,6 system och gav totalt 6 077 451 kronor i vinst. Det andra vinnande systemet var ”Pontus Joker”, det var sålt i 1,16 system och gav totalt 1 529 279 kronor i vinst.

– Det är alltid en lika häftig känsla att spela in mest i Sverige. Vi har haft turen att få spela in mest i Sverige några gånger tidigare och förhoppningsvis kan vi glädja våra andelsköpare med det även i framtiden. Den dagen det slutar vara nervkittlande att spela in mest pengar i Sverige så är det nog dags att lägga skorna på hyllan, säger Pontus Chorell.

Andelsköparna i lördags fick i det ena systemet tillbaka 52 847 kronor till en insats av 102 kronor, och i det andra systemet var återbäringen 109 234 kronor per andel, till en insats av 64 kronor.

– Som vanligt låter sig reaktionerna inte vänta från kunderna, då vi har en chatt inne på ATG Tillsammans där kunderna kan skriva. Det har varit mycket glada tillrop och det värmer så klart rejält. Många skriver att de har varit med oss länge och då är det kul att många kämpar på även när det varit en lite sämre period. Trägen vinner och det gäller att hålla sig till samma system, förr eller senare smäller det.

”Spikades rakt ut”

Nycklarna till duons V75-framgång i lördags var spikarna Dixie Brick och Only One Winner på det ena systemet, på det andra systemet var det också Dixie Brick och Only One Winner, samt Spang Viktor.

– P&M 99:an Chans är ett system som brukar försöka spelas just lite mer chansartat och stora favoriter spikas sällan. Denna gång lämnades två icke-favoriter ensamma på kupongen och det var framgångskonceptet. Dixie Brick spikades rakt ut, vi ansåg att det var bästa hästen i fältet och att den skulle ha toppchans utan strul från sitt utgångsläge och Only One Winner tyckte vi var läcker vid senaste segern och det var bra spetschans på den och då var vi inne på att den skulle bli svårfångad över kort distans, säger Pontus Chorell och fortsätter:

– Sedan fanns också storskrällen Vien Ici med på fem hästar och det var ju också en stor nyckel till vinsten.

Pontus och Matte följde travet på varsitt håll i lördags, men för varje V75-avdelning som gick steg spänningen.

– Vi har alltid löpande kontakt via SMS eller över telefon och inför V75-avslutningen när värdet var över 200 000 kronor och vi satt kvar med åtta hästar så började det skrivas febrilt, skrattar Pontus Chorell.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN