Han tar ledningen – tipsettan på DD-spelet

Expertens DD-tips – onsdagen den 20 maj från Åby och Solvalla

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Åby och Solvalla, onsdagen den 20 maj.

Spelstopp DD 21.39

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 4–10–1–2–3–9–8–5–6–12–7–11

Kommentar: Vi spelar 4x3 på Dagens Dubbel i kväll men tycker nog att man ska vikta insatserna. Så att man spelar mest med Ingo här i DD-1 och lite mer på Coogan i DD-2 än Reverend Wine. Samt minst i det loppet med O.P.Q.C. som är med som det roliga budet.

Här tror vi alltså mest på Ingo. För att han tar ledningen. Över kort distans kan det hålla. Men vi är ju mer imponerade över Harley och hans dagsform. Vi är ganska säkra på att Ike Schermer är bästa hästen. Men från innerspår kan det strula, trots att det finns open stretch att tillgå. Vidare trodde vi på Andre Ward senast, då kom han bort utan egen förskyllan, men formen är fortsatt fin. Men vi landar alltså på Ingo, på spets.

DD-2

Rankning: 8–1–9–3–2–11–12–5–10–6–4–7

Kommentar: Vem man tror mest på här är avhängigt om man väljer att tro på bästa hästen (Coogan) eller om man tror att loppet blir kört så att ledaren (Reverend Wine?) får trolla bort stora delar av loppet och därmed lämnar de andra offside. Vi har en dragning (ibland är det en svaghet) till att tro på bästa hästen. Men det kan bli så att Coogan får ett snällt lopp i kön och får gå till slut. Och då går det nog inte att plocka längder. O.P.Q.C. om det inte alls blir kört som vi tror?

DD-systemet – 12 rader

DD-1: 4–10–1–2.

DD-2: 8–1–9.

Vem tar spets?

DD-1: Ingo.

DD-2: Reverend Wine. Cut Him Some Slack är jokern.

! Statistikvinnarna

DD-1: Harley.

DD-2: Coogan.


Publicerad: