Megaveckan: Det här får du inte missa

Stora jackpotts, sportslig hög klass och travtävlingar varje dag i påsk

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Mycket trav i påsk. Här är allt du behöver veta.
Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD
Mycket trav i påsk. Här är allt du behöver veta.

Fyra V75-omgångar på fyra dagar.

Jackpottar och eventuella rekordvinster.

Snacka om megavecka för travet.


ANNONS: Sugen att andelsspela på V86 och V75 med Sportbladets experter? Nu finns möjligheten – här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Påskveckan är här och det brukar traditionsenligt betyda mycket trav i Sverige, den här påskveckan är inget undantag.

Med start på onsdagen kommer det under fem dagar arrangeras en V86-omgång och hela fyra V75-omgångar, det i något som spelbolaget ATG kallar för Spring Race. Det hela avslutas på påskdagen med en multijackpott från Romme – där tidernas högsta spelvinst någonsin på trav kan delas ut.

Trav365 går igenom veckan med allt du behöver veta från tv-tider och jackpotts till startlistor och arrangerande bana.

Stor jackpott

Först ut under megaveckan är onsdagens V86-tävlingar från Solvalla i Stockholm och Åby i Mölndal utanför Göteborg med fyra V86-lopp på vardera bana, den V86-omgången kryddas med en jackpott på 17 miljoner kronor vilket innebär att tidernas näst högsta spelvinst på spelformen V86 kan delas ut sedan spelformen introducerades 2011. Rekordvinsten på V86 ligger hittills på 22,6 miljoner kronor och delades ut 12 september 2018. När V86-omgången sedan avverkats går megaveckan in i ett riktigt V75-maraton.

V75-maraton

Under skärtorsdagen är det V75-tävlingar i Gävle, under långfredagen tar Färjestad över stafettpinnen för sina V75-tävlingar, och under påskafton tar Dannero vid. Megaveckan och spelbolaget ATG:s Spring Race avslutas sedan på påskdagen från Romme, med multijackpott. Den garanterade vinstpotten för multijackpotten på Romme är just nu 70 miljoner kronor, vilket innebär att rekordvinsten på trav i Sverige på 67,3 miljoner kronor från 27 februari 2010 kan raderas ut. Söndagens multijackpott kan dessutom växa under veckan.

Sportslig hög klass

Sedan Covid-19 lamslagit världen har travhysterin i Sverige varit stor, det då travet är en av få sporter i både Sverige och världen som fortfarande tävlar. Omsättningarna till de största spelformerna V86 och V75 har slagit i höjden under de senaste veckorna och räkna med fortsatt travhysteri under megaveckan. De sportsliga höjdpunkterna under megaveckan är också stora, redan på V86 på onsdag möts bland annat Daniel Redéns Perfect Spirit och Timo Nurmos Sir Ratzeputz, på Färjestad på fredag syns bland annat hästar som Stefan Melanders Ganga Bae, Robert Berghs Vikings High Yield, Jim Oscarssons Florist och Daniel Redéns Missle Hill. På söndag i Romme kryllar startlistorna av topphästar, för att nämna några återfinns Daniel Redéns Don Fanucci Zet, Petri Salmelas Makethemark, Fredrik B Larssons Milliondollarrhyme och Daniel Redéns Sorbet.


ANNONS: Sugen att andelsspela på V86 och V75 med Sportbladets experter? Nu finns möjligheten – här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN