”Jag blir inte ett dugg förvånad om vi vinner”

Framtidslöftet Anton Knutsson om sin roll i familjestallet • Optimistisk med skrällen på V75 • ”Vi har siktat hit”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Foto: Lars Jakobsson
Gullabo Däck Bling med kusken Anton Knutsson

Familjestallet Kent Knutssons nyförvärv Gullabo Däck Bling har vunnit tre av sex starter i den nya regin.

På lördag slår man ur underläge på V75 – men kusken Anton Knutsson tror han kan skrälla.

– Vi åker till Jägersro och är optimistiska, säger den 22-årige kusktalangen till Trav365.

Det lilla stallet Kent Knutsson består av pappa Kent och hans barn Emelie och Anton.

För närvarande finns det tolv hästar på träningslistan och de genomgår just nu en liten generationsväxling då flera spännande ettåringar har tillkommit.

”Allt är möjligt när jag ser honom”

Vaggeryd-tränaren har lång erfarenhet inom travet med stjärnor som Harpers-vinnaren Max Flukt och Västerbo Paradise. Sonen Anton Knutsson, 22, vet om sin fars historia och ser tillbaka.

– När Max Flukt tävlade var jag bara liten grabb men jag var med i vinnarcirkeln och finns med på bilder. Jag brukar ibland kolla gamla lopp och filmer. Det var en fantastisk häst, säger Anton och berättar vidare om den forne undantagshästen:

– Han finns här hemma på gården och är pensionär. Ibland när jag tänker på om det är möjligt att lyckas ordentligt, då går jag ner till honom och tänker att allt är möjligt.

Hyllar pappa

Anton trivs bra med tillvaron och försöker utveckla sig hela tiden. Hur framtiden ser ut är han dock osäker på.

– Jag är bara 22 år och det är få förunnat att kunna vara med på det här sättet. Att vara delägare i stallet. Jag hyser stor respekt för pappa som är otroligt kunnig och jag försöker snappa upp allt jag kan.

Hur är det att jobba så nära familjen?

– Jag tycker det går bra. Visst är det lite högre i tak men på det stora hela fungerar det väl. Vi är ett bra team som jobbar hårt.

”Vill utvecklas hela tiden”

Vaggeryd-kusken kör mer lopp än tidigare och är nöjd med resultaten hittills i år.

– Jag stirrar mig inte blind på statistik och resultat då man också måste ta med vilka hästar du kör. Allra bäst har det kanske gått när jag suttit upp på våra egna hästar. Jag försöker utvecklas hela tiden i loppen och bli bättre på det jag gör.

Optimistisk med V75-skrällen

På lördag är det V75 på Jägersro och det lilla stallet sänder iväg en häst till Skåne. I den tredje avdelningen som är ett Klass I-försök ska Gullabo Däck Bling starta längst fram från innerspåret i volten.

Loppet körs över distansen 2 640 meter och kusken själv är optimistisk – trots att hästen i nuläget bara är spelad på två procent.

Den sexårige valacken kom till Knutsson i april och har fått ett lyft i den nya regin. På sex starter har man vunnit hälften av loppen.

– Det är en jättefin häst som har gjort det bra i alla starter sen han kom till oss. Vi har ett perfekt läge och jag tror det kan lösa sig bra för oss. Han är inte så startsnabb men borde få en fin resa i ryggar på innerspår. Om luckan kommer så blir han farlig, säger Anton och berättar vidare:

– Det är ett jämnt lopp där många kan vinna. Vi har siktat hit och är faktiskt ganska optimistiska. Om det löser sig tycker jag han ska ses med segerchans. Han tränar bra och kommer med full form. Han avslutade på en 10-tid sista halvvarvet senast efter galoppen. Jag blir inte förvånad om vi vinner.

Ändrar ni någonting i utrustning balans?

– Han kommer gå precis som senast som det känns nu. Skor runt om, helstängt och en vanlig vagn, avslutar 22-åringen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Jägersro

Vaggeryd

Hästar