Skrällen som kan fixa 14 miljoner på V86

Amatörtränaren: ”Fungerar allt så kan hon skrälla”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Foto: Privat
Axevalla-amatören Torbjörn Simberg

Jackpott på V86 med 14 miljoner till en ensam vinnare.

Här är skrällen som kan fixa supervinsten

– Fungerar allt så kan hon skrälla, säger amatörtränaren Torbjörn Simberg om sin Fantastica.

Under måndagskvällens V64-tävlingar på Färjestad blev Axevalla-amatören Torbjörn Simberg inblandad i en olycka. Kuskarna Micael Stjernström och Ulrika Axelsson kraschade och blev liggande på banan.

Simberg som körde häst i samma lopp (V64-3) klarade sig helt oskadd – och ger sin syn på vad som hände i startmomentet.

– Jag känner Stjernström väl och det är jätteskönt att det gått bra för både honom och Ulrika. Det var en dålig bana med svag sikt den här kvällen. Jag startade allra längst bak och såg när Micke föll. Jag hinner precis väja åt sidan, säger 54-åringen och berättar vidare om olyckan:

– Jag måste säga att det inte är optimalt att ha femton hästar i den här typen av lopp. Det är min absoluta åsikt. Jag hoppas man kommer se över detta. Nu blir det ju en del nya direktiv vid årsskiftet. Men det viktigaste är att det gått bra efter omständigheterna.

”Har gått bra i år”

Simberg har just nu fem hästar på sin träningslista och jobbar även två dagar i veckan hos Axevalla-proffset Ville Karhulahti.

– Jag trivs bra med att ha få hästar och även jobba med unghästar hos Ville. Mitt eget stall har gått bra i år och jag kör ett femtiotal lopp per år. Inom kort kommer jag bara ha tre hästar kvar då jag gör mig av med några stycken. Jag behåller Fantastica och Straight Flush.

Förra veckan lyckades ingen hitta alla vinnarna på V86 vilket innebär att det finns 14 miljoner i åttarättspotten på onsdag.

Omgången saxas mellan Åby och Solvalla och Torbjörn tror sig kunna bidra till hög utdelning då han är optimistisk med Fantastica som startar i V86-inledningen.

Det sexåriga stoet startar från spår fyra bakom bilen över distansen 2 140 meter.

– Jag tror vi har en bra chans att göra upp om segern om allt stämmer med henne. Hon har aldrig känts så bra som hon gör just nu, så mycket kan jag säga.

”Grymt startsnabb”

Hur ser du på loppet?

– Min häst är ju grymt startsnabb men kan ibland bromsa i ledningen då hon vill invänta de andra. Får hon istället gå med i ryggar halva loppet eller få luckan senare är hon otroligt stark och går hela vägen in i mål, säger amatören och fortsätter ge sin syn på onsdagens V86-lopp:

– Hon har ju varit ojämn men jag tror mig veta anledningen till det och fungerar hon fullt ut så ska hon räknas med segerchans. Medeldistans är optimalt och open stretch finns att tillgå, även om jag gärna ser att luckan kommer tidigare. Jag är optimistisk.

Gör du några ändringar gällande utrustning/balans?

– Det blir inga större grejer. Vi kör fortsatt med alu-skor men vi byter ut sulorna så att det finns bättre plats. Känslan är att det ska betyda en del.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN