Fina hyllningen – till sin kollega

Rebecca Dahlén hyllar Emilia Leo inför Hästgalan

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Rebecca Dahlén

Rebecca Dahlén, 29, är nominerad till Årets komet.

Men om hon vinner priset på Hästgalan – så tänker hon inte ta emot det.

– Inte när Emilia Leo är med, säger hon.

Fredag 8 februari så ska travets stjärnor hyllas på den årliga Hästgalan i Stockholm.

En av priskategorierna år Årets komet, och den kvartett som blivit nominerade i kategorien är Rebecca Dahlén, Magnus A Djuse, Marc Elias och Emilia Leo.

29-åriga Rebecca Dahlén hade ett starkt 2018 med drygt två miljoner kronor i inkörda prispengar, runt 1,4 miljoner kronor mer än hennes tidigare rekordår 2017. Hon tog totalt 34 segrar i fjol.

Men om Rebecca Dahlén vinner priskategorien Årets komet så tänker hon nobba priset.

”Det gör man normalt inte”

– Jag har sagt att skulle jag av någon märklig anledning vinna så kommer jag inte ta emot priset, säger Rebecca Dahlén.

Varför inte det?

– Inte när Emilia Leo finns med, hon är ju motsvarigheten till vad Årets komet innebär. Att köra in 5,4 miljoner kronor utan att vara proffs, det gör man normalt inte. Emilias meriter är ju inte bara antalet segrar 84 stycken, utan också vilka lopp hon faktiskt vunnit. Magnus A Djuse är ju bara 18 år och tog 53 segrar, och det är både jättebra och ovanligt så det är väldigt tuff konkurrens.

Men du måste vara glad över nomineringen?

– Ja, det är jättekul så klart. Jag är jättetacksam och hedrad över att bara vara en av de fyra som är nominerade, och det är inte ofta man får komma på stora Hästgalan så det får man vara jätteglad över, och det är jag.

”Ett jättebra år”

Vad säger du om ditt 2018?

– Framför allt var de första två tredjedelarna av året jättebra, och där kunde jag inte önskat mig något bättre, och sedan häxade det lite, som för alla ibland, men sammantaget så var det ett jättebra år.

Rebecca Dahlén satte inför 2018 ett mål, ett mål som hon slog – och det med råge.

– Jag hade som mål att köra in en miljon kronor, nu körde jag in över två miljoner kronor så det är jag så klart jättenöjd med. En segerprocent på 15 procent utan ett storstall bakom sig är också jättebra, säger Rebecca Dahlén.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav