Förre SHL-spelaren vann 3,2 milj: ”Overkligt”

Satte galna vinsten på V86 • Minns tillbaka • Tipsen inför superjackpotten

Den före detta SHL-spelaren vann 3,2 miljoner kronor på V86.

Då drog han en vit lögn för sin fru under kvällen.

– Jag ville inte jinxa något, så jag sa att jag inte hade spelat, minns han tillbaka på jättevinsten.

4 oktober i fjol var det två system som prickade in alla åtta rätt på V86.

Vinsten blev 3,2 miljoner till respektive system. Ett av de vinnande systemet tillhörde den före detta SHL-profilen, som avslutade den aktiva karriären för ett par år sedan.

– Shit vad coolt, det var riktigt häftigt alltså, sa han till Trav365 efter miljonvinsten.

”Har inte gjort så mycket”

Under onsdagen är det superjackpott på V86, med 22 miljoner kronor till en ensam vinnare. Trav365 kollade läget med den före detta SHL-spelaren, som vill vara anonym, snart fyra månader efter mångmiljonvinsten.

– Det var rätt overkligt. Man har inte varit i närheten av sådana vinster tidigare. Det var häftigt. Men vi har inte gjort så mycket för vinsten, säger han.

Men redan innan spelstopp blev det ”dramatiskt”. Han trodde att V86 redan hade börjat, när han 17 minuter över åtta såg att det var spelstopp 20.30.

– Jag kollade snabbt, lopp för lopp. Jag fick en bra känsla och fick ihop en fin rad, ha ha, säger han.

”Tittade upp i 20 sekunder”

Han följde V86-kvällen hemma i vardagsrummet tillsammans med sin fru. Men han vägrade berätta att han hade spelat.

– Vi kollade på tv tillsammans, jag satt på andra sidan vardagsrummet med datorn och hon frågade: ”har du spelat?”. ”Nej”, svarade jag. Det var efter fyra-fem lopp och då var jag ju fortsatt med på liret, säger han och fortsätter:

– Min fru tyckte vi skulle kolla på tv:n tillsammans då det var ”vårt program”. Jag satt med datorn, tittade upp på tv:n i 20 sekunder, sedan fortsatte jag att följa travet.

Här är raden som gav 3,2 miljoner kronor.
Här är raden som gav 3,2 miljoner kronor.

”Ställde mig upp och skrek”

I den sjunde avdelningen fick han in en enprocentaren Kung Edward efter ett galet upplopp. I den sista avdelningen hade han spikat Calle Crown.

– Jag ställde mig bara upp och skrek rakt ut och hoppade. Min fru sa: ”va fan, du har ju visst spelat”. Jag svarade att vi vunnit flera miljoner. Det var en vit lögn. Hon var inte helt nöjd, men det var okej ändå. Sen stod vi och studsade på golvet tillsammans, säger han och skrattar.

Hur var pulsen inför och under det sista loppet?

– Den var ju hög såklart. Jag hade favoritspik i sista men det var så dåligt väder på Solvalla och hamnade utvändigt om ledaren hela loppet. När han tog över ledningen kände jag att det här kan nog gå vägen.

Vann med hockeylaget

Redan i unga år inleddes travintresset. Föräldrarna hade landställe i Rättvik och gick alltid på sommartrav där. Han har även varit delägare i travhästar.

Sedan tidigare var hans vinstrekord på trav 770 000 kronor, då tillsammans med sitt hockeylag under den aktiva karriären.

På onsdag kan en ensam vinnare ta hem 22 miljoner kronor när tävlingarna saxas mellan Bergsåker och Solvalla. Den före detta SHL-spelaren vill ogärna spika storfavoriter, för att i stället jaga de större pengarna.

”Är bara bästa hästen”

Vilka miljondrag måste med?

– I V86–5 är Coffie U.N.G. storfavorit (streckad på 73 procent i skrivande stund). Jag har med hästen men garderar upp med 1 Overtimeosåfin och 6 Benji Dana.

Vem är bästa spiken?

– Som sagt, jag gillar ju inte att spika stora favoriter, men jag måste ändå ta 8 Järvsöodin, V86–3. Jag tror bara det är bästa hästen helt enkelt.

Han kommer fortsätta med samma taktik, att ta del av det sista snacket från kuskar och tränare och lämna in nära inpå spelstopp.

– Jag vet inte vad man skulle göra om man blev ensam vinnare. Man får väl köpa ett större hus. Morsan och farsan skulle inte behöva jobba längre i alla fall, ha ha.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!