Mejla

Carl Wangle

Experten: ”Wow, snacka om fem plus”

Weekend Fun.

Lägg namnet på minnet – här har Daniel Wikberg en blivande kanon.

I alla fall om man tänker tillbaka till uppvisningen på V75.

Gåshud.

Ja, det var längesedan man fick se en sådan överlägsen vinnare på V75-spelet.

Insatsen liknade den prestation som Now Or Never Flair stod för tidigare i vintras.

Weekend Fun, nybliven fyraåring, krossade motståndet och Rikard N Skoglund kunde köra hur han ville för att vinna kändes det som. Oj, så bra!

I övrigt:

Digital Ink är en vinnare igen efter spets och slut i gulddivisionen.

Eldvin kommer nog aldrig vinna V75 – oerhört svag trots ledning i lågt tempo.

Tack för allt Nuncio – stjärnans karriär är över vilket avslöjades under lördagen i V75 direkt.

Här är Sportbladets plusbetyg

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Weekend Fun: Mycket är redan sagt, men den här fyraåringen stod ju för ett suveränt lopp och glänste alla andra insatser på V75. Daniel Wikbergs travare låg långt ner i kön och det låga tempot bäddade för att det inte skulle kunna... Men hästen och kusken Rikard N Skoglund ville annorlunda och svepte fältet på den bortre långsidan. Snabbt slutvarv gjorde att Weekend Fun var helt överlägsen tillslut. Wow, snacka om fem plus här. Pass upp för hästen under 2018.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Evin Boko / Mika Fors: Stod för omgångens överlägset bästa värmning och blev enormt nerspelad på vinnarliret kort före start. Det skulle visa sig vara rätt, för Evin Boko spurtade till skrällseger i V75-1 och fångade in Geisha Sund på linjen. Mika Fors valde att sitta kvar när Robert Bergh aviserade attacken med varvet kvar och det blev ett genidrag. Evin Boko svarade för en sylvass avslutning och vann säkert tillslut, även om det även var en tapper insats av favoriten, Geisha Sund.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Digital Ink: Tillbaka som en vinnare igen och Robert Bergh körde resolut till ledningen och vann sedan rätt så tryggt. Inken, som är en klasshäst, ser inte helt 100 ut, men visar ändå att han matchar de bästa i gulddivisionen. Härligt att se att han är tillbaka efter alla skadeproblem.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Vic De Luxe: Skrällde rejält på V75-spelet och som hästen gjorde det. Med 600 meter kvar till mål så satte Krister Söderholm in attacken från tredje utvändigt och då bet det riktigt bra och hästen kopplade snabbt greppet. Vann sedan på topptid och det var många spelare som missade chansen till 7 rätt.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Tand Tuff: Kallblodskungen Jan-Olov Persson vann lekande lätt efter ett perfekt lopp i rygg på ledaren. Över upploppet spurtade Tand Tuff riktigt vass och det märktes att hästen var rejält förberedd inför loppet. Nu väntar en sejour i Frankrike för hästen.

Twinkle Kronos: Fick bestämma som han ville i ledningen och Kaj Widell trodde nog på bra segerchans efter ett varv. Men in i slutsvängen var det tvärstopp när Weekend Fun kom och hästen hade inte en chans att utmana. Nja, det var en svag insats av favoriten i V75–2.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!