Trav

Rättvikstränaren kan ge 65 miljoner

TRAV

Med endast nio hästar i stallet är Rättvikstränaren Hans R Strömberg en riktig underdog.

På lördag hoppas han skrälla till med sitt nya löfte.

– Hilda C.D har har visat bra form hela vintern och är inte borta här, säger Hans R Strömberg.

Rättvikstränaren Hans R Strömberg kommer till start med två hästar i lördagens V75 på Axevalla, Hilda C.D i avdelning två och Linett i den femte avdelningen.

– Hilda C.D är mest streckvärd av dem två och ska nog inte glömmas bort.

Det är första gången femåriga stoet Hilda C.D går ut på V75 och Hans R Strömberg är optimistisk.

– Jag har inte mött de andra hästarna förut, men Hilda C.D är inte borta här. Hon har fått ett bra läge och jag hoppas hamna andra-tredje par utvändigt med hästen, säger Hans R Strömberg.

Hans R Strömberg har haft V75 i åtanke ett tag för Hilda C.D som visat fin form i vinter.

”Ställ mot ett tufft gäng”

Linett i V75-5 har Hans R Strömberg mindre förhoppningar på.

– Hon ställs mot ett tufft gäng och det krävs mycket tur om han kan ska vinna här. Men hon har jobbat på riktigt bra och fått ett fint läge. Vi siktar på att komma ner invändigt och sedan vi får se hur långt det räcker.

Om Linett skulle skrälla är det inte första gången.

– Hon vann till 50 gånger pengarna i december efter att ha vilat i ett halvår. Det var väldigt överraskande, även för mig, säger Hans R Strömberg.

Spader Madame

Hans R Strömberg berättar att blivit tuffare att få hästar till V75 de senaste åren. Framtiden ser ändå relativt ljus ut, han har nio hästar i träning varav fem av dem är nyblivna treåringar. Och stallformen tycks vara god.

– Tipsy King som tränas av mig vann med Erik Adielsson på Solvalla för en dryg vecka sedan. Jag hade tagit hem loppet med Persos Absolut om det inte vore för galoppen på upploppet.

Hans R Strömberg hade för några år sedan en stor stjärna i stallet. Hästen hette Spader Madame och ”Madamen” firade stora framgångar med Strömberg.

Har du någon ny Spader Madame i stallet?

– Nej, det tycker jag inte. Bäst är Hilda C.D och hon är nog lite bättre än vad Spader Madame var i den åldern. Men att hon skulle bli lika bra som Spader Madame blev är långsökt att tro, säger Hans R Strömberg.

Jens Oscarsson/MiniMedia

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!