Goops show – tre segrar på V64:an

TRAV

Han är landets segerrikaste kusk.

På Åmålstravet under onsdagen hade Björn Goop show då han tog en trippel.

– Det har varit en bra sommar, sa stjärnkusken.

Björn Goop har under de senaste åren varit den segerrikaste kusken i landet. Goop reser varje dag land och rike runt och under onsdagen stannade stjärnkusken till på Åmålstravet – där han tog tre segrar på V64-spelet.

Vann – trots lång vila

Goop inledde V64:an med femåriga Caesar Sånna efter ledning hela vägen. Goops häst hade inte startat under 2009 men kunde trots det hålla undan till en säker seger.

– Han har inte startat på länge på grund av att han haft problem med sina framknän. Han öppnade väldigt bra från start i dag och när vi nådde ledningen var mycket vunnet, sa Björn Goop i vinnarcirkeln efter loppet.

I den andra V64-avdelningen var stjärnkusken i farten igen – denna gång tillsammans med Stig H Johansson-tränade Delicious Sister. Goop gav sin häst ett lopp i kön och när Goop styrde på i spåren svepte ekipaget hela fältet och försvann till en överlägsen seger.

– Jag körde på säkerhet från start och sedan löste det sig bra. Det var en fin häst att köra och hon var duktig.

”Mycket fin”

Goop ramade även in V64-spelet tillsammans med Space Hoss som tidigt tog över ledningen och sedan var segern aldrig i fara. Space Hoss tog revansch efter floppen på Solvalla för några veckor sedan.

– Han kändes mycket finare idag. Det är en speciell häst att köra, han springer och spänner sig men är duktig, sa Björn Goop efter loppet.

”Femstjärnig insats”

Solvallatränaren Jim Frick vinner inte lika mycket lopp som Björn Goop gör – men på Åmålstravet visade han upp en mycket fin häst. Ecco Flax i V64-5 vann trots ett tufft lopp utvändigt ledaren.

– Han stod för en femstjärnig insats och presterar bra då han inte har ont i fötterna, sa Jim Frick efter segern.