”Saknar alltid Sven”

Foto: Skådespelaren Benny Haag är en av paneldeltagarna i Vinnare V64. Dessutom medverkar från vänster kusken Erik Adielsson, programledaren Viktor Åkerblom och montéryttaren och kusken Louise Medelberg.
TRAV

För sju år sedan upprörde han många med sin medverkan i trav-tv.

Skådespelaren Benny Haag möttes av ett stort hat och blev mordhotad.

Efter sin comeback i Vinnare V64 är reaktionerna omvända.

– Folk är nöjda och glada. Jag har bara fått positiv respons, säger han.

Tre tv-sändningar är avverkade av det nya formatet av Vinnare V64. Det sänds klockan 22.40 varje onsdag i TV4 och är ett sammandrag av V64-tävlingarna. Benny Haag har gjort comeback i trav-tv efter sju år och ingår i en panel i studion. Där medverkar även programledaren Viktor Åkerblom, samt experterna Erik Adielsson och Louise Medelberg.

Höga tittarsiffror - men bespottat

För sju år sedan väckte Benny Haag och Sven Melander starka känslor med sin medverkan. Programmet hade höga tittarsiffror men var också bespottat av många. Den skämtsamma tonen med badmössor gick inte hem hos alla i tv-rutan.

– Det var väldigt roligt att jobba ihop med Sven Melander och Challe Berglund. Vi hade kul ihop men möttes också av ett stort hat bland travfolket. Folk ringde hem på nätterna och skrek i telefonen. Jag blev även mordhotad vilket var pressande för min familj, säger Benny Haag.

– Men jag vill också säga att det var många som gillade programmet. När jag var ute och turnerade med min pjäs Ondskan så kom det alltid fram folk och gav beröm. Främst sådana som inte var så jätteintresserade av trav. Men meningen var ju också att vi skulle locka nya tittare.

Folk kommer fram och berömmer

Efter tre avverkade sändningar av det nya programmet är det helt andra tongångar. Benny Haag säger sig enbart ha fått positiv respons av tittarna.

– Jag var på Gotland i samband med Almedalsveckan och då kom det fram minst tio personer som tyckte att programmet var bra. Det var väldigt kul att höra och för övrigt har jag bara fått positiva reaktioner. Folk är nöjda och glad och det känns toppen. Det funkar också väldigt bra med de andra i studion och vi kompletterar varandra bra, säger Benny Haag.

– Sedan är det ju så att idag finns det andra sätt att se på V64-tävlingarna om man inte vill titta på vårt program. Det finns ju både ATG-Live på nätet och hos ombuden och dessutom en direktsändning i TV4Sport.

– Det är i alla fall väldigt roligt att vara tillbaka och nu kör vi de här nio sommarveckorna som det är sagt. Sedan får vi se vad som händer. Jag har inte bestämt något inför hösten ännu utan kommer att turnera en del med mina monologer.

Saknar du inte din gamle parhäst Sven Melander?

– Sven saknar man alltid...

– Han är en fantastisk människa på alla sätt. Men just nu är han upptagen med att spela revy i Skåne.

Har du något bra tips att bjuda på till V64 i Åmål?

– Tyvärr har jag inte läst på någonting ännu. Jag är i Skåne med familjen och ska precis sätta mig i bilen på väg mot Stockholm. Jag lämnar ju heller inga tips till programmet utan bidrar med lite andra vinklar efteråt.

– Men för de som kanske inte tror det så är jag intresserad av travet och har följt det på nära håll i flera år. Jag spelar V75 och Dagens Dubbel varje vecka och ser ofta travsändningarna på TV.

Michael Carlsson/KANAL75