Kolgjini om favoriten: Ledningen som gäller

TRAV

Lutfi Kolgjini laddar upp inför Elitloppet med V75.

Kolgjini kör tre hästar inom lördagens V75-omgång – och tror på mycket bra segerchans med en av sina hästar.

– Taktiken är enkel, det är ledningen som gäller, säger Jägersroprofilen.

På söndag kan Lutfi Kolgjini vinna Elitloppet med sin femårige stjärna Lavec Kronos. Kolgjini laddar upp inför Elitloppet med V75-tävlingar på Solvalla under lördagen.

Kolgjini plockar ut tre hästar på V75. I den andra avdelningen startar Viking Kronos-sonen Yukon Boko som senast imponerade på Åby där han vann från ledningen.

– Han var fin senast och så bra som jag hade hoppats. Han borde ha gått framåt med det loppet i kroppen eftersom han inte startat på två månader innan det loppet, säger Kolgjini som har taktiken klar:

– Spåret är bra och taktiken är enkel, det är ledningen som gäller då han trivs bäst på innerspår. Han går bäst i ledningen och är jäkligt startsnabb men jag har svårt att bedöma hur snabbt de andra kan öppna. Jag gillar hästen och han har bra chans.

Mardrömsspår

Förra lördagen vann Kolgjini med Lewis O.M på V75 och fick därmed en plats i V75-3 på lördag. När Kolgjini tittade igenom startlistan möttes han av ett besvärligt tolftespår – och alla segerchanser gick upp i rök.

– Han är grymt fin i ordning hästen och han gör ett bra lopp men spåret är inte roligt. Det känns som att Conrads Garland blir svår att slå men min häst gick mycket bra senast och ska ses med platschans.

”Står lite dåligt till”

Harper Hanovers lopp (V75-7) avgörs över 3 140 meter där vinnaren får 500 000 kronor. Loppet har lockat flera topphästar och Kolgjini har miljonhästen Imola November till start från 40 meters tillägg.

– Han känns jättefin i jobben och har bra form. Han står lite för dåligt till nu och 20 meter efter Västerbo Paradise är inte lätt. Det är många bra hästar med och är trea-fyra är jag nöjd.

Jagar 500 000 kronor

I Sweden Cup, som går utanför V75-spelet, startar Garland Kronos som även han var en aktuell häst för Elitloppet. Nu fick han ingen inbjudan och Kolgjini får nöja sig med ”Lilla Elitloppet” istället. Garland Kronos startar från spår två bakom startbilen i försök ett och startar som trolig storfavorit. Vinnaren av finalen får 500 000 kronor.

– Läget är perfekt och distansen är perfekt. Formen är mycket bra, jag hörde ett jobb i skogen med honom igår och han kändes fin. Jag gick igenom programmet i dag och värst emot är Korvet Klintholm, han var grym senast, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.