Stenhårt i ligan – då nobbar de V75

Foto: Björn Goop, Åke Svanstedt och Erik Adielsson.
TRAV

Fyra kuskar slåss om kuskchampionatet på V75.

Då väljer tre av kuskarna att nobba Bergsåkers tävlingar.

– Det där med att bli champion får komma i andra hand, vi startar där hästarna har lopp, säger Björn Goops pappa, Olle, till Trav365.

Under hela året har landets kuskelit tävlat och stridit på V75. Med bara några få omgångar kvar under 2010 är det stenhårt i toppen och fyra kuskar slåss om championatet på V75.

Björn Goop ligger i delad ledning med Örjan Kihlström, båda kuskarna har vunnit 31 lopp. Tre ligger Erik Adielsson på 30 segrar och fyra ligger Åke Svanstedt på 28.

Men då Bergsåker på lördag arrangerar V75 nobbar tre av de fyra kuskarna deras tävlingar. Örjan Kihlström är den enda av toppkuskarna som väljer att åka till Sundsvall. Björn Goop väljer Solvallas V65-tävlingar på kvällen framför V75 och Erik Adielsson kör Nu Pagadi i Paris medan Åke Svanstedt tagit ledigt.

”Slitsam resa”

I och med de andra kuskarnas avhopp från V75 har Örjan Kihlström ett jätteläge att bli ensam ledare i V75-ligan.

– Vi hade inga hästar att anmäla den här gången. Det där med att bli champion får komma i andra hand, vi startar där hästarna har lopp. Det hade varit en slitsam resa till Sundsvall fram och tillbaka, det är ingen lek vintertid. Vi hade ingen att anmäla så vi tog Solvalla istället, säger Björn Goops pappa, Olle.

Han fortsätter:

– För Björns del är det viktigare att starta och köra våra egna hästar i första hand. Det är det han känner att han vill göra. Han hade nog åkt om han brytt sig om championatet.

Björn Goop skriver själv om valet i sin krönika i Sportbladet.

”Jag avstår V75-omgången på Bergsåker på lördag. Jag kör däremot V65 på Solvalla lördag kväll. Huvudstadsbanan har julbordskväll. Lite konstigt att det körs trav en lördag-kväll, men det kanske passar ­spelarna bra”.