"Jag kommer att försöka igen"

TRAV

Doktor Trav är nöjd med försöket

Två segrar, tre andraplatser och en tredjeplats.

Det är resultatet efter Doktor Travs försök att bevisa sin teori om hur man plockar ut vinnare i lopp.

– Totalt sett är jag ganska nöjd, säger Anders Hesselgren, även kallad Doktor Trav.

Foto: Doktor Trav: Anders Hesselgren är nöjd med försöken att bevisa teorin om att man kan se på hästarna och gruset de skvätter med hovarna hur de kommer att klara sig i ett lopp.

Under sju lopp på Solvalla på onsdagskvällen testade Anders Hesselgren sin teori om att man kan se på hur hästarna rör sig och hur mycket grus de skvätter hur det kommer att gå för dem i loppet.

– I ett lopp blev det helt pannkaka, och det var V64-2. Men det enda frågetecknet jag har är Tara Nalan [lopp V64-6, reds. anm.], vad hände? Det här var helt under hennes kapacitet, säger Anders Hesselgren om resultatet.

Han tittade bland annat på hur hästarna rörde sig i defileringen, om de såg pigga ut och hur mycket grus de skvätte med hovarna. Anders Hesselgren menar nämligen att hästar som skvätter mycket grus har dåligt fäste, och därmed springer långsammare.

– Det är svårt att hinna med att titta på allt. På en kort stund ska man hinna titta på tolv hästar, så det krävs mycket övning.

Det här är tredje gången han testar sina teorier, och enligt honom själv den gång som det gått sämst när det gäller att hitta vinnare i loppen. Ändå är han sugen på att försöka igen.

– Jag kommer att utveckla det här, helt klart. Det kan ta lite tid, men jag tror att med lite träning så kan det här bli succé, säger Anders Hesselgren.