Öystein Tjomsland tog en dubbel i Kriteriestoet

Tog hem 525 000 kronor – i ett lopp

1 av 2 | Foto: TR Bild
Voje Maren vann Kriteriestoet

avChristoffer Wickman

TRAV

Kriteriestoet på Dannero.

Då tog Öystein Tjomsland en dubbel.

– Det är helt otroligt, sa han efter loppet.

Under söndagen var det kallbloden som stod i fokus på Dannero.

Kriteriestoet med 300 000 kronor i förstapris och Svenskt Kallblodskriterium med 600 000 kronor i förstapris skulle avverkas.

I Kriteriestoet tog Bergsåkertränaren Öystein Tjomsland en dubbel – och körde in 525 000 kronor i ett och samma lopp.

Favoriten Voje Maren, körd av Lars Anvar Kolle, vann, knappt före stallkompisen Brenne Blesa, som kördes av Vidar Tjomsland.

”Var lite osäker”

Voje Maren fick ett fint lopp i andra par utvändigt, men fick ett tungt slutvarv, mestadels i tredjespår. Trots det tuffa slutvarvet så kopplade hon enkelt grepp in mot upploppet, och hade sedan mod att stå emot de som kom bakifrån, upploppet ner.

– Jag är mycket nöjd, jag var faktiskt lite osäker efter provstarten då hon sprang och skyggade lite, men det gick ju vägen. Jag kunde ha satsat hårdare på sista bortre långsidan och tagit mig hela vägen till tät, men jag ville inte riskera galopp så jag satte mig nöjd i tredjespår. Det blev en dryg sistasväng och de närmade sig bakifrån över upploppet, men jag kände hela tiden att vi hade det där lilla övertaget, sa segerkusken Lars Anvar Kolle i segerintervjun efter loppet.

Tränaren Öystein Tjomsland stod vid sidan av banan, och var givetvis nöjd efter dubbelsegern.

– Det är helt otroligt. Galoppen ligger där och väntar hela tiden för Voje Maren och Brenne Blesa gör ju karriärens andra start. Enormt kul, sa Öystein Tjomsland.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75