Tränarens hån i vikttävlingen

1 av 3 | Foto: Jan Timonen och Håkan Lundström är med i viktvadet mot Svante Båth. Den här bilden publicerade Båth på sin hemsida med undertexten: ”Kalorijägarna”.
TRAV

Travtränaren Svante Båth har ett viktvad igång med några vänner.

Med bara månader till invägning skickar han en hånfull hälsning till sina motståndare:

”Inte nog att dom lär ta upp två platser när dom ska flyga, dom lär inte ens känna armstödet mellan sätena”, skriver han på sin blogg.

Det var i höstas som Svante Båth berättade om det nya, och udda, viktvadet ihop med några vänner.

Till sommarens upplaga av Sprintermästaren, som går i början av juli, ska kompisgänget ha gått ner till ett viktmål som de bestämt.

Vännerna har satsat 50 000 kronor var och om bara en person klarar sig får han hela potten, blir det två personer som når målet så delar de på pengarna.

Skulle ingen klara av att nå sitt viktmål så skänker de pengarna till den första invandrare som får uppehållstillstånd i Sverige efter den helgen.

”Hårdkörning”

Med bara några månader kvar till invägning så kaxar Svante Båth upp sig i sin blogg på sin hemsida.

”Jag har ju inte kört in så mycket pengar dessa månader men det gör inget, pengarna ska bara räcka till "vatten&bröd. Nu är det hårdkörning och sen är det meningen att jag ska "plana ut" och kliva på rätt sida strecket på vågen i slutet av mars.

Hur det går för mina motståndare?

Jo ni ser ju bilden där uppe på Timo & Spelfet, tagen förra veckan.  Vilket radarpar! Inte nog att dom lär ta upp två platser när dom ska flyga, dom lär inte ens känna armstödet mellan sätena...”, skriver han.

”Just nu är det vinterträning”

Travspelaren Jan ”Timo” Timonen är en av dem som är med i vadet. Hur han tar emot Båths hånfulla kommentar?

Med ro.

– Jag har gått ner tio kilo utan att plågas det minsta. Sen så rycker vi norsken och skorna, säger han och fortsätter:

– Just nu är det vinterträning, jag reser mig från soffan själv och byter kanal utan att ropa på någon, det hade inte hänt för ett halvår sedan. Falukorv utan potatismos är den bästa bantningen och de där semlorna på bilden han la upp var bara fejk.

Varför gick du med i det här vadet?

– För egen skull. Bara för egen skull.

Svante Båth känns självsäker, ska han vara orolig tycker du?

– Ruskigt orolig! Han kommer väl vinna massa lopp här under våren och få all anledning att fira. Jag brukar peppa honom att inte glömma att fira när han vunnit något storlopp. Det kommer jag fortsätta med.