Vann fyra miljoner – på favoritens flopp

TRAV

Storfavoriten Shaq Is Back föll tungt i årsdebuten.

Den skrällen banade vägen för en spelare i Skåne som vann nästan fyra miljoner kronor på V64.

Stjärntravaren Shaq Is Back förlorade som storfavorit i årsdebuten då 85-oddsaren Conrads Garland blev för svår över Axevallas långa upploppet.

Daniel Redéns elitloppshäst fick en tung väg med tredjespår genom första kurvan innan han till slut kunde få överta ledningen efter snabba 1.10 första 500. Shaq Is Back passerade sedan första 1000 på 1.13 och såg då fortfarande pigg ut i ledningen. Men 300 kvar gick jätteskrällen Conrads Garland i närkamp med storfavoriten som inte hade något svar, sista 100 var det inget snack och överraskningen i V64-1 på Axevalla var ett faktum.

– Jag är jättenöjd med hästen, han trodde han kom ut och skulle leka i en sandlåda. Det var så mycket material på innerspåret... Varvet kvar förstod jag att det skulle komma mjölksyra till slut efter den öppningen. Nej, det här var ingen walk-in-the-park…men vi kommer igen, sa tränaren och kusken Daniel Redén.

Segertiden för Conrads Garland blev 1.12,9 över sprinterdistans medan Shaq Is Back kom hem på 1.13,1.

En vinnare med sex rätt

Skrällarna fortsatte sedan att avlösa varandra och i V64-2 vann 19-oddsaren Chippen Ås och därefter 16-oddsaren Matterazzi Bob. Tre mer betrodda hästar, Legend Brodde, Bar Plombier och Filippa Hall, avslutade sedan skrällkvällen och när krutröken skingrats fanns endast en kupong med sex rätt som därmed tog hela jackpoten på 3 985 987 kronor. Systemet var inlämnat av en spelare i Skåne via ATG.se, insatsen var över 2 000 kronor.

Även på V4-spelet på Axevalla blev det en ensam vinnare med fyra rätt och här blev vinsten 321 932 kronor. Även den vinnaren hade spelat via ATG.se, men från Västra Götaland, och insatsen var 210 kronor.

Ingen med sex rätt på V65

Kvällens V65 blev också svår och redan efter fyra avdelningar på Momarken var samtliga system utan chans till sex rätt sedan en 79-oddare, en 8-oddsare, en 14-oddsare och en 25-oddsare varit först i mål. De spelare som till slut klarade fem rätt belönades med 25 151 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal75