Hemmastjärnan klar: 'Drömhäst'

TRAV

Hemmahästen Solvato är klar för Åby Stora Pris.

Det bestämde tränaren Veijo Heiskanen och ägaren Berndt Denberger under torsdagen.

– Solvato har hela tiden varit en riktigt drömhäst för oss, säger Åbys sportchef Jon Pedersen.

Jubileumspokalen på Solvalla eller Åby Stora Pris på Åby.

De loppen har kretsen bakom supertalangen Solvato haft att välja på.

Nu har de bestämt sig – de stannar på hemmaplan för att försöka ta hem 1,5 miljoner kronor Åby Stora Pris, som avgörs i två heat, över 1600 meter.

– Vi har en häst i absolut toppform och under sommaren har han även förbättrat sin startsnabbhet, vilket är viktigt när det gäller lopp över kort distans. Vi är övertygade att vår häst kommer funka bra över två heat och givetvis är det extra roligt att loppet går på Åbytravet, säger ägaren Berndt Denberger.

”Stolta och glada”

När Heiskanen och Denberger valde att stanna ”hemma” gick det ett jubel i korridorerna på Åbytravet.

Efter uppvisningen av Solvato i Olympiatravet i våras, på just Åby, har hästen varit banans våta dröm till miljonloppet.

– Solvato har hela tiden varit en riktigt drömhäst för oss. Det är en riktig kanonhäst och han har flera gånger under 2014 visat sin höga kapacitet. Att det är Åbytränad häst gör det givetvis ännu bättre och vi på Åby är väldigt stolta och glada över att kretsen kring Solvato tackade ja, säger sportchefen Jon Pedersen.

Endast i år har Solvato tjänat 2,5 miljoner kronor, Solvato tränas av Veijo Heiskanen och det är även Veijo Heiskanen som kommer köra hästen i Åby Stora Pris. Det är Berndt och Pia Denberger bakom Stall Denco HB som äger Solvato och Solveig’s Breeders i USA som är uppfödare.