Såldes för vrakpris– tjänade 475 000 kr

Foto: Eva Isacsson Sjunnesson till vänster, här med uppfödningen Desert Dawn som segrade på Täby i sommar.
TRAV

Sagan kring auktionsfyndet Davicii har precis börjat.

Hästen såldes för 15 000 kronor på Täby Galopps auktion – nu har han vunnit Danskt Derby och 475 000 kronor.

– Vi sa innan auktionen att vi inte skulle ropa tillbaka Davicii och så fick det bli, säger uppfödaren Eva Isacsson Sjunnesson till Svenskgalopp.se.

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.

Det finns flera otroliga historier om trav- och galopphästar som köpts för tusenlappar och sedan blivit riktiga stjärnor på banan.

En av de senaste talangerna är Davicii som nu i augusti tog hem Danskt Derby och tjänade 475 000 kronor.

Hästen är dock uppfödd i Sverige av Eva Isacsson Sjunnesson. Davicii såldes som åring på auktionen på Täby Galopp och han ropades in av den norska tränaren Niels Petersen.

Och det handlade inte om några stora summor.

– Davicii hade ett tidigt nummer på auktionen och tyvärr är trenden så att de tidiga numren ofta går billigt medan auktionens sista del blir desto dyrare. Vi sa innan auktionen att vi inte skulle ropa tillbaka Davicii och så fick det bli. Han klubbades för vrakpriset 15 000 kronor och åkte alltså till Niels Petersens stall, berättar Eva.

”Otrolig känsla”

Men Eva misströstar inte att hon sålde hästen.

– Det känns ju bra att vi genom uppfödarbonusen får en del av kakan. Självklart är jag överlycklig över den här segern. Tyvärr kunde jag inte vara på plats på Klampenborg då vi hade giftermål i familjen i helgen, men det var en otrolig känsla att han fick vinna, säger Eva.

Och nu har hon kanske en ny talang på gång – som även den ska säljas på auktion. Det är valacken Bassiano som har samma mamma som Davicii, Hivernale.

– Det ska bli spännande att se hur det går på auktionen i höst med Bassiano, han är en fantastiskt fin individ, och intresset bör ju bli bra mycket högre än för Davicii, säger Eva till sajten.

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.