Trav

Kolla, här är alla som fick galapris

Av: 

Carl Wangle

Foto: Kanal 75

TRAV

Hästgalan 2015 blev en glittrande fest där Björn Goop firade titeln som Årets Kusk och Robert Bergh blev årets tränare.

Här är alla pristagare under kvällen.

Trav365 var på plats under hela galamiddagen.

Årets tvååring: Mister J.P.

Björn Goops jättelöfte var helt överlägsen under 2014 och fick 97 procent av rösterna.

– Det är jättekul, känns jättebra. Hästen har varit exemplariskt, han har bara galopperat en gång, men hästen är en liten buse hemma. Men fjolåret var fantastiskt. Ägarna ville kanske starta i Frankrike redan i år, men vi väntar med det till nästa säsong, säger Björn Goop.

Årets Treåring: Al Dente

Hästen inledde med tolv raka segrar och var kullens kung. Säsongen avslutades inte på bästa vis, men räkna med att hästen kommer tillbaka starkare än någonsin.

– Jag är jätteöverraskad, eller njaaaaaa. Han var helt fantastisk ifjol fram till Kriteriet. Nu är han på topp igen, han går tuff vinterträning och vi kör i backen för fullt, säger Cattis Lundström.

Helen Anns Pris:  Camilla Ingerstad

– Här har vi en tillgång som travet kommer få glädjas av många år framöver, säger Helen A Johansson.

– Jag var bara jätteglad att få en inbjudan hit, att få se alla som jag ser upp till. Det är jättekonstigt och jag är chockad. Jag har jobbat hårdare än någonsin och lagt ner all min tid istället för att kolla på mitt favoritprogram, säger Camilla Ingerstad.

Årets Fyraåring: Pocchai - Svante Båth

Vinnaren av Derbyt 2014 fick 54 procent av rösterna.

– Den dagen var det mycket, det höll på att bli för mycket. Men det känns jätteroligt, säger Svante Båth.

Årets uppfödarbragd: Knutsson Trotting.

Uppfödarna till Sebastian K. har fått se sin häst slå världsrekord under 2014 i USA. Tillsammans med Åke Svanstedt skördade hästen stora framgångar i USA.

– Jag är väldigt rörd, det här är en tredje generations uppfödning av vår familj, säger Tristan Sjöberg.

Årets Tränare: Robert Bergh

I fjol passerade han 30 miljoner inkört och slog alla tidigare rekord med 280 segrar.

Robert Bergh har all anledning att fira titeln som "Årets tränare 2014".

För andra året i rad tog han hem det ärofyllda priset.

– Det är jättesstort, säger han.

Jim Fricks pris: Peter G Norman.

– Jag känner mig hedrad, det är så stort det här. Jim har varit en person som man sett upp till och han var alltid en som var med i kuskrummet och skojade. Årets höjdare var Oaks, då var det våran dag, säger Peter G Norman.

Årets Kusk: Björn Goop

– Den är stor, det är en jätteskön känsla. Jag tycker att Örjan har gjort ett fantastiskt år och vunnit så stora lopp som PdA och Derbyt. Jag blev lite förvånad. Men året har varit fantastisk för mig också där segern i Elitloppet var höjdpunkten, säger Björn Goop.

Årets Komet: Eric Martinsson

Med 44 procent av rösterna vann Eric Martinsson priset som årets Komet. Talangen radade upp tränarsegrar och utvecklades enormt. Främsta hästen i stallet: Bar Plombier.

– Det är roligt, det var ett jättebra år för mig. Man måste tro på sig själv, vi hade flera hästar att jobba med. Det är en förutsättning och vi vann många lopp, säger han.

Årets Hedersambassadör: Helen A Johansson

Första kvinnliga kusk att vinna Prix d'Amerique med Ina Scott. I vår ställer hon upp i SVT:s succéprogram Mästarnas Mästare.

– Travet har gett mig så mycket, det var självklart att ställa upp i Mästarnas Mästare för att visa hur fantastiskt travet är, säger hon.

Årets äldre: Maharajah - Stefan Hultman

Med 90 procent av rösterna så blev svenska folkets häst, Maharajah, utsedd till Årets äldre. "Marre", som skrev historia när han vann Prix d´Amerique förra året.

– Det har varit ett fantastiskt år, segern i PdA var störst av alla. Det är så svårt att beskriva, jag har fällt så många tårar i år, säger Lisa Skoogh.

– Vi är ju alla otroligt tacksamma för att Maharajah finns. Det är en sådan häst man bara drömmer om att komma i kontakt med, hästen har sabbat min image litegran..., säger Örjan Kihlström.

Årets Sto: Neona Princess - Peter Untersteiner.

Segervrål över hela lokalen. Neona Princess blev årets sto 2014 och segerscenerna var stora. Peter Untersteiner bjöd på segerdans.

– Man får nypa sig i armen, det är jätteroligt. Jag har fått kämpa länge för att komma hit, säger Peter.

Årets Kallblod: Månprinsen A.M.

Med 95 procent av rösterna krossade vårt svenska kallblodsfenomen alla under 2014. Gunnar Melanders stjärna siktar återigen på en ny säsong kantat av stora framgångar. Segern var andra året i rad.

– Vi ska hålla i, men det kan bli svårt att slå Järvsöfaks. Den här hästen är en väldigt speciell häst som förmedlar mycket kärlek, säger Gunnar Melander.

Årets Häst - Maharajah

Favoriten höll.

Sagohästen och hela svenska folkets idol, Maharajah, tog hem priset "Årets häst 2014".

– Det finns ingen häst som berör mig lika mycket, säger Örjan Kihlström.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!