Spelade in 1,6 milj – kunde inte somna

TRAV

Miljonfest hos Norrköpingsbutiken - här delar kunderna på 1,6 miljoner kronor

1 av 3 | Foto: Minimedia/Daniel Söderbäck
Det råder feststämning hos butiken Vilbergen i Norrköping efter att en av butiksägarna, Morgan Eklund, satte andelspelet och drog in 1,6 miljoner.

NORRKÖPING. Butiksägaren Pia Eklund skulle precis gå och sova när hon kom på att hon skulle rätta V86-raden.

Efter några minuter insåg hon att de spelat in över 1,6 miljoner kronor till sina kunder.

–  Efter det gick det inte att somna, säger hon.

Det råder feststämning när Trav365 besöker spelbutiken Vilbergen i Norrköping under torsdagen.

Här spelade nämligen butiksägaren Morgan Eklund in hela 1,6 miljoner kronor vid V86-omgången på Solvalla. 43 av deras kunder delar på 1 609 800 kronor.

I dag, dagen efter miljonvinsten, strömmar kunderna in för att prata om vinsten och hämta ut sina vinstbevis.

–  Jag lyckades vara med, säger en av vinnarna till personalen med ett skratt.

Butiken drivs av de två makarna Pia och Morgan Eklund som hamnat i ett riktigt vinstflyt.

– Det här är vår andra stora vinst, ifjol spelade vi in en storvinst på 3,8 miljoner kronor på andelarna. Det här är fruktansvärt roligt, vi har slitit i 35 år. Den här gången var det flera med, det är så roligt när det är många stamkunder som vinner. Nu lever man på moln ett tag, säger Pia Eklund.

Fick in jätteskrällen

Då, vid vinsten 2013, var det Morgan som gjorde systemet och så var det även under onsdagen då han fick sju rätt på V86.

– Han sprack på en av sina spikar i den sjunde avdelningen, Big Bill Bac. Han hade tre spikar, men det är väldigt ovanligt att han har så många spikar. Men på V86 får man med så lite hästar så kan man sticka ut näsan och spika i tre av loppen är det bra.

– På sex hästar fick han med 123-oddsaren Tidied Accelerator, det är helt otroligt. Han är den trygga bolagsspelaren. Han tänker inte att han ska vinna miljoner. Han kör säkert. Att han fick med den är stort. Vi läste i tidningen sedan och det stod att hästen var på gång, säger hon.

”Är världens kick”

Förra gången hade inte Morgan köpt in sig i sitt system och så var det även den här gången.

– Vi köper aldrig andelarna, vi har så många bolag. Då skulle vi behöva dela ut tidningen och baka bröd på morgonen för att få det att gå ihop. Då är det bättre att man nästan aldrig är med, och vara glad för kunderna. Det går inte att beskriva vilken energi man får av det här, det är världens kick, säger hon.

Kunde inte somna

Det var sent under onsdagskvällen som Pia upptäckte att de hade spelat in storvinsten – och efter det var det svårt att få ner pulsen.

– Jag hade med mig raden hem så jag kunde titta hur det gick. Men jag glömde att kika och när jag skulle gå och sova kom jag på att jag skulle kika hur det gått. Först såg jag att vi hade fem rätt och att vi hade fått in högoddsaren, då började hjärtat att bulta. Sedan såg jag att vi fick in sjätte loppet, då tänkte jag herregud.

– Sedan såg jag att vi åkte på spiken i V86-7. Men när jag tittade igen såg jag att vi fått in det sista loppet och att ingen spelare hade åtta rätt. Efter det gick det inte att somna, säger hon med ett skratt.