Hästarna som kan ge dig 10 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:
My Samba har faktiskt vunnit från spår tolv förut. Blir det hon som ser till att en vinnare får 10 miljoner kronor på V64?
Foto: KANAL75
My Samba har faktiskt vunnit från spår tolv förut. Blir det hon som ser till att en vinnare får 10 miljoner kronor på V64?

Jackpott på V64.

10 miljoner kronor att vinna.

Här är hästarna som kan ge dig hela potten på onsdag.

För att lägga vantarna alla miljoner krävs att man blir ensam med sex rätt.

Och för att bli ensam krävs att man hittar vinnare som ingen annan gör.

Vi har talat med tränarna till de minst streckade hästarna i fyra V64-avdelningar. Hästarna som "ingen" tror på. Hästarna som vid seger skulle rensa bort 99 procent av alla system och garantera hög utdelning.

Miljonhästarna.

Först ut är 12 Princesse Seya i V64-2 som tränas av Gävleamatören Fredrik Wallin. Ett femårigt franskt sto som är segerlös i livets 31 starter. Hon är också den av samtliga V64-deltagare som var minst streckad på tisdagskvällen.

Hur är läget med Princesse Seya?

– Jag är nöjd med henne. Senast kom jag totalt fel på det i voltningen så första galoppen var inte hästens fel. Sedan galopperade hon en gång till, men gick fort efter det och visade att hon gått framåt mycket av loppet innan. Hästen är lite het av sig och inte säker på benen, men verkar annars inte så tokig. Det här blir tredje starten sedan hon kom till mig och jag tror att hon är ännu bättre nu.

Vad blir det för taktik?

– Jag ska säga åt Stefan (Söderkvist) att ta en lugn start så hon går felfritt, sedan får han köra som han vill.

Är ett streck på din häst att kasta pengarna i sjön?

– Nej. Hon är väl en av många som kan skrälla här. Garderar man ordenligt ska hon med på lappen.

Taxera vinstchansen i procent!

– Felfri tror jag hon är långt framme. Men vinna... Det blir två procent.

"Ska kunna runda dem"

Nästa skräll är fyraårige hingsten 14 Marsk Burge i V64-4. Hästen har gjort tolv starter i karriären, vunnit två, båda på sin hemmabana Visby där han tränas av amatören Per-Anders Croon.

Hur är läget med Marsk Burge?

– Det är väldigt bra. Han har gjort tre lopp efter lång vila och behövt dem för att hitta formen. Nu tycker jag att den sitter där, han är riktigt laddad för dagen och gick rejält efter galopp senast. Då blev han för pigg i starten och galopperade två gånger. Det är vad som oroar mig mest på onsdag också, motståndarna ser inte tuffare ut än att han ska kunna runda dem. Nu ska vi dessutom lätta honom lite och ta bort sulorna fram.

Vad blir det för taktik?

– Jag ser helst att han går med i spåren sista varvet.

Är ett streck på din häst att kasta pengarna i sjön?

– Nej, inte om han går felfritt.

Taxera vinstchansen i procent!

– Oj...då måste man först tänka på risken att han galopperar. Den är kanske 50 procent. Men går han felfritt tror jag det är 25 procents chans att han vinner.

Elvaåring i sitt livs form

Sedan vänder vi blickarna mot Vålberg utanför Karlstad. Där bor Marie Björkegren som tränar 10 Scoccos Star i V65-5. En elvaårig valack som faktiskt kan blicka tillbaka på sin bästa säsong i karriären.

Hur är läget med Scoccos Star?

– Bara bra. Tidigare har han haft mycket problem med bland annat två hjärtmuskelinflammationer och en senskada. Men i år har han varit frisk och senast gjorde han sitt bästa lopp i karriären i hårt gäng. Det fanns gott om krafter kvar i mål och kusken var säker på att han blivit trea om han suttit kvar invändigt. Hästen har varit pigg efter det och jag skulle vilja säga att han är i sitt livs form.

Vad blir det för taktik?

– Det är hårt motstånd den här gången också så om han ska räcka till någon framskjuten placering måste han nog få en resa på innerspår.

Är ett streck på din häst att kasta pengarna i sjön?

– (Skratt), ja, det vet man aldrig. Men nej, det hoppas jag inte. Det är klart att vi måste tro på honom, annars hade vi inte åkt till Solvalla.

Taxera vinstchansen i procent!

– Jag säger tio.

Hoppas på strykningar och galopper

Sista miljonhästen är 12 My Samba i V64-6. Ett femårigt sto och den enda proffstränade i vår kvartett. Rainer Björkroth är mannen bakom hästen som vunnit en av årets 14 starter.

Hur är läget med My Samba?

– Uppåt. Inför förra starten hade hon haft halsproblem och inte startat på två månader. Ändå blev hon fast med sparade krafter och hade varit långt framme med fritt. Formen borde vara ännu bättre nu. Eventuellt kör vi barfota den här gången även om jag inte tycker det gör så stor skillnad för hennes del.

Vad blir det för taktik?

– Hon har ju sämsta möjliga utgångsläge och för att vinna härifrån måste man chansa och ha tur. Jag ser gärna att kusken provar invändigt.

Är ett streck på din häst att kasta pengarna i sjön?

- Ja, förmodligen.

Taxera vinstchansen i procent!

– Hmm, svårt. För att vinna från spår tolv mot så här bra hästar krävs nog först ett par strykningar och sedan att några konkurrenter galopperar. Men formen är som sagt klart på gång så jag säger fem procent.

Fåfäng optimism eller några riktigt bra miljondrag?

De fyra tränarna verkar i alla fall ge sina hästar betydligt större segermöjligheter än spelarkollektivet. På onsdag kväll får vi svaret på vilka som har rätt och om någon spelare lyckas ta hem de 10 miljonerna.

Robin Johansson/Kanal75

Publicerad: