Nybrink: Svanstedts värsting vinner loppet

Av: Micke Nybrink

Publicerad:
Uppdaterad:

Expertens krönika med tipsen

Formstallen ska ryggas.

I så fall är det väl Redén och Larsson som gäller?

Chansspiken är starkast i långa loppet, V75-7.

Och sen vinner förstås Svanstedts värsting.

Fint väder, nollgradigt och V75-finaler är vad som väntar oss spelare på Solvalla. Slipper vi sedan se kuskar som dealar, ”släpper du till mig så släpper jag till dig”, kan det bli en trevlig dag på travbanan. Om kuskgangsters fortsätter prata sig till fördelar i osportslig anda kan de glömma att jag spelar på dem.

Valet är fritt. Skärp er eller kör på skoj utan prispengar.

Jag tycker förresten att det sänktes alldeles för lite. Anledningen till speltappet är sånt här, att spelarna ruttnat på låtsasrace. Slopa provisionen för de som babblar i loppen i stället.

Lätt vinst för elithästen

I V75-1 behövs inget sånt skit. Per Lennartsson har fått lått låna elithästen Mr Picolit av Åke Svanstedt och det ser ut som en snabb start till front och lätt vinst. Barfota runt om är säkert inget problem och hur han sedan ska kunna rubbas är svårt att föreställa sig.

Västerbo Highflyer är en klassklättrare som Daniel Redén hade planerat att vinna med i V75-2, finalen i Klass I – tills han såg spåret. Äsch. Från tolfte är det läge att tagga ner och köra på chans. Funkar det med ryggar och tempo kan den här skjutaren ändå brakvinna men han kan lika gärna vara chanslös från sjätte ytter.

Mellby Amiral var toppfin när han vann försöket från dödens, även om de var lunchloppsvarning på det loppet. Bra chans från vettigt läge. Min bedövare heter Svana Line som aldrig någon tror på men som oftast gör vassa lopp.

Det ser dukat ut för Strong Boy D.E. i guldfinalen (V75-3), spets och slut. Jag vill ändå gardera i ett försök att gå emot spelkollektivet. Kan det kanske bli en mer utdragen spetskamp än vi anar?

Harry Haythrow går kanonbra i varje start och senast avslutade han vasst bakom Strong Boy D.E. Jag kommer inte att spricka om han vinner.

På lördag gör Harry sin 36:e raka start på V75. Tre vinster har det blivit och i 16 starter har han slutat bland de tre främsta. Heders-Harry har prisplacerat sig 29 gånger i vår tuffaste liga. Vilken atlet han är. 

I V75-4 garderar jag Loads of Dosh. Han var seg senast, jag fattar att han är vassare nu, men det är också en häst som alltid riskerar åka dit på speed med sin sömngångaraktiga uppsyn. What Love Can Do: jänkarvagn, helstängt, barfota och rycktussar för första gången. På svenska: nu jäklar kör vi. Öjja Scoop har en skalle i stil med Björn Borg och ni minns säkert Starbec’s Macklos långsida i försöket.

Bra chans för Quangaroo Zet i V75-5. Daniel Redén har stallet i dunderform. Spets och slut? Traktorn Keso har fått in en högre växel och Orne As ser lysande ut. Speedar ner allt med tempo?

Polly är ung och pigg

Stoeliten, V75-6, leds av Calamara Donna som kan dirigera hela vägen. Men sista 100 är hennes akilleshäl. Beatasine smyger med i rygg medan Polly Frontline försöker undvika dödens. Ni minns väl hennes grymma insats näst senast?

Hon är dessutom ung och pigg medan de andra är gråhåriga damer.

Stall Larsson vann två lopp på V86 i onsdags. Jag spelar på fortsatt flyt och chansspikar Uno de Joflo i V75-7. Han lär i alla fall inte bli trött.

Publicerad: