Grand Slam 75

Stjärnhästen gör comeback i Sverige

Av: 

Trav365

Lannem Silje.
Lannem Silje.

TRAV

Norska publikfavoriten och supertravaren Lannem Silje är redo för comeback efter nästan 2,5 års frånvaro från tävlingsbanan.

Senast stjärnstoet startade var 6 oktober 2015.

Kvalloppet förra veckan på Biri travbana gav det besked tränaren Ola M. Skugsrud ville ha och nu är ”Super-Silje” anmäld till GS75 på Bollnäs söndagen 11 februari.

Efter en andraplats i debuten som treåring tog Lannem Silje 30 raka segrar. Totalt i karriären har det nu åttaåriga stoet 44 segrar på 48 starter och hästen har aldrig varit utanför de tre på prispallen. Lannem Silje, som är ett av de bästa kallblodstona någonsin, har haft problem med skador (gaffelband) senaste åren.

”Gjorde henne gott”

– Hon har ett bra lopp på Bollnäs nästa söndag och är redan anmäld. Kvalloppet gjorde henne gott och hon ska gå fram ytterligare med dagens snabbjobb. Kusken (Tor Wollebæk) var nöjd. Hilde Mari (Stumberg, equiterapeut) gick igenom henne i dag. Hon var också nöjd, så hälsomässigt ser det bra ut, säger Ola M Skrugstad till tgn.no.

Trav Og Galopp-nytt skriver även att Elitkampen på Solvalla sista helgen i maj är ett stort mål för kretsen kring Lannem Silje. Stjärnstoet vann Elitkampen 2015 före hingstarna Månprinsen A.M. och Tekno Odin.


LARS-OVE PETTERSSON/KANAL75

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Grand Slam 75

Bollnäs

Trav