Men här är travloppet som sågs av 660 000

TRAV

Succé för TV4 storsatsning

Foto: 660 000 personer såg de tre sändningarna från helgens Prix d'Amerique. Jessica Almenäs var på plats i Frankrike.

TV4:s storsatsning på Prix d'Amerique blev en succé.

660 000 personer såg helgens tre sändningar i TV4 och TV4 Plus.

Tack vare en sändning mellan två handbollsmatcher lockade man en stor publik.

– Handbollen har dragit ofrivilliga tittare, säger David Neves Larsson på OTW som producerar sändningarna.

I helgen avgjordes det franska storloppet Prix d'Amerique med den svenska stjärnan Maharajah. TV4 satsade stort och hade hela tre sändningar från loppet. Sammanlagt sågs de tre programmen av 660 000 tittare.

– Vi hade Prix d'Amerique live och Vinnare V65 i TV4 Plus och sedan hade vi ett Prix d'Amerique-fönster i TV4 mellan handbollsmatcherna. Den sändningen i TV4 hade över 400 000 tittare. Handbollen har dragit ofrivilliga tittare och det är en perfekt gång att kanske de som ser trav första gången får se världens största travlopp med en svensk i huvudrollen, säger David Neves Larsson på OTW.

”Var ett minus”

Från början var det tänkt att Prix d'Amerique skulle visas live i TV4 men på grund av handbollen fick loppet visas i TV4 Plus i stället.

– Det var ett minus att Prix d'Amerique inte kunde gå live i TV4, men det är ett plus att vi fick ett fönster mellan handbollsmatcherna som har otrolig höga tittarsiffror. Jag hoppas att vi kunde presentera Prix d'Amerique för gemene man på ett bra sätt, säger David Neves Larsson.