Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 9–1–2–8–4–6–5–7–3.

Kommentar: Connery var inte bra senast. Visserligen mötte han ett hårt gäng men han var slagen för tidigt och tappade för mycket efter fin resa för att kunna få godkänt. Nu är det många gånger lättare emot och även om vi reser ett frågetecken för formen väljer vi att spika honom. Löper han upp till sitt kunnande bör han krossa detta gäng. Verdi Boko är jämn och säker och har det bästa läge han kunde önska sig. Avalon Spider har väldigt hög kapacitet men han brukar behöva ett lopp i kroppen efter vila för att finna toppformen. Det är ändå främst dessa som räknas vid gardering.

V65-2

Rankning: 4–1–9–7–11–5–6–8–12–10–3–2.

Kommentar: Jämnt lopp. Den enkla lösningen kan vara att Oops D.K. tar ledningen och stannar där. Havbergs Fifi är en fin travare som var förbättrad senast. När hon är i toppform duger hon gott i sådana här sällskap. Shakira Tuna är helt på topp. Wal di Fiemme är under stadig utveckling. Je m’Apelle Belle bara tuggade på senast. Kanske är för långsam för att hinna fram, men vid överpace…

V65-3

Rankning: 2–8–7–4–1–3–6–5.

Kommentar: Bara åtta deltagare men flera bra djur, även hästarna är fina. I Scofield tror vi oss ha sett en blivande stjärna. Bara han slipper göra tre starter i veckan ska det finnas bra utveckling i honom. Han avslutade fjolårssäongen med två raka galopper och började även den här säsongen med att fela (reparerade mycket bra) och det är något som oroar. Felfri tror vi att han vinner men tryggast känns det att gardera. Tion Medon Sisu har toppform och gynnas liksom kamraten på 20-fållan, G.K.Spinaround, av det lilla fältet. Tre streck får räcka.

V65-4

Rankning: 1–4–3–9–12–5–10–11–6–7.

Kommentar: Alfa Fortunato gör alltid fina lopp numera när hon håller ihop aktionen bättre än tidigare. Örjan Palema är på uppgång, senast fick han inte chansen att visa vad han kunde, men han såg fin ut. Smalltown Brat är rysaren i loppet, bra avslutning i comebacken för en vecka sedan.

V65-5

Rankning: 4–9–7–6–1–8–3–2–5.

Kommentar: Det här loppet känns lite som om Muhammad Ali skulle möta Joe Frazier – i dag. Många bra hästar men vad har de egentligen kvar att ge av sig själva? Glen Kronos exempelvis. Har inte startat sedan december 2009 och hade väl egentligen avslutat sin karriär. Nu är han ändå tillbaka men att han skulle vara i mer än, säg 70-procentig form kan man väl inte begära. Nu tycker vi ändå att det här ser ut att vara en bra uppgift för honom. Från fjärdespår kan han mycket väl ta sig till ledningen, och skulle så ske lär han få bestämma. Normalt sett är det då ingen som slår honom. Strong Boy D.E. har vilat kort, hur är hans form? Arras har sett ut som en unghäst hela sin karriär men kanske börjar åldern hinna i kapp honom? Det är i alla fall lite längre mellan de riktigt vassa insatserna numera. In Cap’n Gown är en annan herre som inte motas i dörren till knattediskot – inte på grund av för låg ålder i alla fall. Även han har vilat kort och för äldre kan det behövas något lopp innnan toppformen sitter.

V65-6

Rankning: 6–8–1–7–11–5–12–2–10–4–9–3.

Kommentar: Segervane Nanok Djuhm går från alla positioner på alla distanser och är den givne tipsettan. Flip a Coin vann utan att imponera i comebacken men borde ha haft nytta av det loppet eftersom Joakim Lövgren föredömligt gett honom tid att smälta det – till skillnad från de tränare som slänger ut sina hästar vecka-vecka efter vila. Spåret är inte bra men känslan är att han kan få överta ledningen om Lövgren satsar offensivt. Är han sedan bara i närheten av sitt egentliga kunnande är han garanterat mycket svårslagen. Abano Suit spurtar bra efter den smygare han bör få.