Succé för nya stallen – sålt 4 500 andelar

TRAV

Stort intresse för riksgaloppen – sålt 4 500 andelar på några dagar

Svensk galopps satsning på Riksgaloppen gör succé.

På bara några dagar har man sålt 4 500 andelar.

– Vi är väldigt nöjda så här långt, säger projektledaren Helena Gärtner.

Foto: På bara några dagar har 4 500 andelar sålts i riksgaloppen.

I torsdags släpptes andelarna till Riksgaloppen och intresset för att vara med som delägare i stallen har varit stort. På bara några dagar har man sålt 4 500 andelar.

– Vi är väldigt nöjda så här långt. Vi har sålt 4 500 andelar till och med söndag kväll. Vi har släppt 7 000 andelar så det är 2 500 andelar kvar. Den maximala förhoppningen var att vi skulle ha sålt så här många andelar fram till helgen.

Men det gäller att slå till snart om man vill vara med som delägare i någon av hästarna.

– Det är svårt att säga hur länge det finns andelar kvar, om man tittar på riksallsvenskan så såldes det väldigt mycket de första dagarna och sedan planade försäljningen ut lite. Jag kan tänka mig att det blir något liknande även för oss. Jag hoppas att vi har sålt alla andelar på en vecka eller tio dagar till. De som inte hann köpa en andel i Rixallsvenskan är välkommen att köpa en andel i Riksgaloppen, säger hon.

Sju galopphästar

Riksgaloppen kommer att bestå av sju olika hästar som tränas av varsin tränare. För en engångssumma på 300 kronor kan du bli delägare i stallet. Du som blir delägare i en av Riksgaloppens hästar får bland annat gratis entré så fort en av Riksgaloppens hästar startar. Tävlingen mellan de sju stallen kommer att pågå från den 10 april till den 14 november. Andelarna säljs fram till den 8 april.

Går det riktigt bra för din häst har du även chans att tjäna lite pengar. Försäljningssumman och prispengar (efter att tränaren och jockeyn fått sin provision) sätts in på ägarnas ATG- konto i slutet av december.

Andelarna finns att köpa hos ATG-ombuden och på galoppbanorna.