Experten varnar för miljonskräll

Foto: V75-seger Jennifer Tillman vinner V75-lopp på Halmstad med Ador Le Soleil. På lördag jagar hon nya segrar på Solvalla.
TRAV

Jennifer Tillman är nybliven expert i tv.

På lördag kör hon tre hästar inom V75-spelet på Solvalla.

En av dem tror hon mycket på.

– Som Marshal Hackstable kändes senast så är vi med och gör upp om det, säger Tillman.

26-åriga Jennifer Tillman är Sveriges segerrikaste kvinnliga kusk. Nuförtiden är det inte bara på banan som hon levererar. Från och med mitten av mars är hon med som expert i TV4:s söndagsprogram, Vinnare söndag.

– Det har varit lite nervöst och ovant, men det har varit kul. Det är alltid kul med variation och när man har så roliga medarbetare så blir det lättare, säger Jennifer Tillman.

Efter några veckor i rutan börjar kusktalangen att bli varm i kläderna.

– Nu slappnar jag av mer, säger hon och fortsätter:

– Kameran gör att man blir nervös, när de kommer efter lopp så struntar man i vad man säger, men nu måste man tänka på att allt ska bli rätt.

Tillmans varning

Jennifer Tillman har vunnit ett V75-lopp tidigare i år. Då med Ador Le Soleil, som tränas av Mantorp-proffset Stefan P Pettersson. På lördag kör hon tre hästar när Solvalla anordnar V75-tävlingar. Den hon tror mest på tränas just av Pettersson, Marshal Hackstable i V75-7.

– Han var kanonfin senast. Vi satt där vi satt från spår åtta (i volt) och det blev inte lucka någon gång. Han gick i mål med alla krafter kvar. Hästen gick barfota senast och det fungerade perfekt så det blir nog samma balans igen. Nu är det 2600 meter och det är ingen nackdel, nu kommer jag inte att sitta fast. Det är många bra med, men så bra som han är ska han inte glömmas. Man kan inte kräva vinst, men med tanke på hur han kändes senast så är vi med och gör upp om det.

Vad vill du ha för lopp? Tål han att gå utvändigt om ledaren?

– Man vill alltid undvika "dödens", men han är oöm för positioner. Han har fått några snälla lopp, nu kan man köra lite mer offensivt med honom. Vi får se vad jag får för körorder från tränaren...

”Behöver rygglopp”

I V75-2 kör Tillman Dance Joss, en häst hon har bekantat sig med tidigare.

– Jag tycker att hon har gjort det bra. Nu har vi fått ett bakspår, hon behöver ett rygglopp, så det kan bli bra. Platschans, det kan vara lite svårt att hinna ändra fram. Det krävs tur på vägen, men får hon "sitt" lopp så kan vi tjäna fina pengar i alla fall.

Den tredje hästen som 26-åringen får chansen bakom är Deal Or No Deal i V75-5. En häst som nyblivne tv-experten inte har någon vidare koll på.

– Där har jag inte så mycket att säga. Jag vet att hästen är hyfsat snabb ut bara.

Vem tror du mest på?

– Marshal Hackstable.

Ska man strecka någon av de andra?

– Dance Joss tycker jag ska med om man tar några stycken. Den andra har jag, som sagt, ingen vidare koll på.

”Riktigt svårt”

Jennifer jagar alltså andra V75-segern för året, men betonar hur svårt det är att vinna inom travets elitserie, V75.

– Jag kör inte så mycket på V75, men det är svårt att vinna, riktigt svårt.

Hur stort är det när man vinner ett V75-lopp?

– Det är skitstort. Det är det man jobbar för varje dag, säger Jennifer Tillman.