Markoolios nya miljonsatsning

TRAV

Här är Markoolios nya miljonsatsning på travhästar.

Artisten har köpt in sig på fem ettåriga hästar hos proffstränaren Svante Båth.

– Jag tycker hästarna är av hög rang, det känns jätteintressant, säger Båth.

Foto: Markoolio.

36-årige Marko Lehtosaalo, mer känd som Markoolio, är en populär hiphopartist som genom åren släppt flera hits som toppat listor. Markoolio har även ett stort intresse för trav och ägde i mitten av 2000-talet stjärnhästen Profit Ås som sprang in över två miljoner kronor och som vann Sprintermästaren 2005. Hästen tränades av Kari Lähdekorpi och vann åtta av 30 lopp.

Handplockade hästar

Efter det har Markoolio tagit ett uppehåll från hästägandet men nu har suget efter hästarna kommit tillbaka igen. Tillsammans med några kompisar har artisten köpt in sig i fem stycken ettåringar hos Bergsåkerproffset Svante Båth. Båth har handplockat fem stycken lovande hästar som tillsammans ska ha kostat över en miljon kronor. Hur stor andel Markoolio har i hästarna är oklart men tränaren har höga ambitioner med hästarna som än så länge bara är bebisar.

– Hästarna är bara ett år nu men kommer dras igång och träna till sommaren. De kan tidigast och komma ut och starta till sensommaren nästa år. Vi har letat efter fina hästar med bra stammar och jag tycker det håller riktigt hög rang, så det känns jätteintressant.

Vad säger du om att ha Markoolio som hästägare?

– Det är bara bra, jag känner inte honom så jätteväl men han är lättsam och har huvudet på skaft.

Hur kom ni på den här idéen?

– Vi började med några hästar som är tre år nu. Det var en hästägare som födde idéen då några stycken ville köpa en varsin häst. Då kom vi fram till att vi skulle köpa fem hästar tillsammans istället för att fem hästägare skulle köpa en varsin häst. Det som är fördelen med det är att alla får vara med på den hästen som är bra och kvalitetstänket blir bra, säger Svante Båth till Trav365.