Snöovädret hotar inte V75-tävlingar

Foto: Solvallas banmästare Dan Udell får slita för att få bort all snö.
TRAV

Det omfattande snöfall som drabbade Stockholm natten mellan torsdag och fredag kommer inte att äventyra lördagens V75-finaler på Solvalla.

– Vi hinner få bort snön om vi så ska köra hela natten, säger banmästare Dan Udell.

Snöovädret som slog ut busstrafiken i så gott som hela huvudstaden på fredagsförmiddagen har dragit förbi. Medan vägarna blir alltmer framkomliga jobbar även Solvallas banpersonal för fullt för att få banan tävlingsbar till lördagens V75-finaler.

”Kaos”

Men även om det innebär många timmars extra arbete låter inte Dan Udell orolig.

– Jag har aldrig varit med om att det kommit så mycket snö på så kort tid, men det var tur att det kom nu och inte imorgon. Då hade det blivit kaos.

– Nu ska det ordna sig, vi har fyra lastbilar och en lastmaskin och hinner rensa ungefär 100 meter av banan i timmen. Det betyder att vi har ungefär sex timmar kvar innan snön är borta, berättar Udell på fredagseftermiddagen.

Prognosen säger att det ska bli klart väder med fyra-fem minusgrader under lördagens tävlingar.

–  När väl snön är borta är det bara att börja harva, sedan lägger vi på nytt stenmjöl. Halva banan blir säkert mjuk och fin, där solen kommer åt. Men på upploppssidan kan det bli lite stumt. Däremot ska det inte bli lika hårt som under tävlingarna i onsdags då det var betydligt kallare.

Robin Johansson/Kanal75