Kravet för Elitloppet: Han ska vinna i kväll

TRAV

Fyraårige Wishing Stone är aktuell för Elitloppet.

Men för att få en inbjudan kräver Solvallas chef Tore Fyrand seger i kvällens storlopp på Åby.

– Jag blir förvånad om han är med i Elitloppet, men för att vara intressant ska han ge ett bra avtryck i kväll, säger Fyrand.

Den amerikanske fyraåringen Wishing Stone slutade under fjolåret trea i Hambletonian på Meadowlands och avslutade säsongen på bästa sätt genom att vinna Kentucky Futurity och Matron Stakes. Efter succén flyttades hästen till Frankrike och stjärntränaren Fabrice Souloy där han gjort tre starter och vunnit ett lopp.

”Kommer till Elitloppshelgen”

I kväll gör hästen en mycket intressant start på Åbys travbana i ett av försöken till Kungapokalen. Hästen startar i V65-6 från spår tio bakom startbilen och blir spelad till favorit efter fjolårets tunga meriter. Slutar hästen bland de tre första så kvalificerar han sig till finalen och Solvallas chef Tore Fyrand följer hästens lopp i kväll med stort intresse. Hästen är nämligen mycket intressant för Elitloppshelgen om en månad, men att hästen startar i Elitloppet är enligt Fyrand långsökt.

– Jag önskar att han kommer till Elitloppshelgen, men att han startar i själva Elitloppet tror jag inte. Detta är en häst som var väldigt, väldigt bra i USA förra året och som startat bra i Europa. Mannen som äger hästen är ordförande i det danska travsällskapet och jag är inte säker på att han vill ta ut hästen i Elitloppet. Men att han kommer till Elitloppshelgen är jag nästan övertygad om, säger Fyrand.

Vad vill du se av hästen i kväll för att han ska bli Elitloppsaktuell?

– Då ska han göra en insats som ska vara helt speciell. Han ska vinna och ett bra avtryck. Det blir spännande att se vad som skett då han varit i Frankrike. Det är lite annorlunda träning där mot USA och Souloy är otroligt duktig, han resultat är fantastiska.

Finns det någon annan i kvällens pokalkval som finns i dina Elitloppstankar? Jag tänker främst på Formula One.

– Formula One är en otrolig häst men det jag fått med mig är att tränaren inte har några tankar på Elitloppet med den hästen. Men hästen är enorm och vi följer tätt upp de som är aktuella. Men jag blir förvånad om om någon av Formula One och Wishing Stone dyker upp i Elitloppet, men jag har blivit förvånad förr, säger Tore Fyrand.