Svanstedt: Han gör en ny bra prestation

Foto: Åke Svanstedt skriver själv om sina chanser med Torvald Palema på stallets hemsida. ”Han är givetvis en av de som räknas”, berättar han.
TRAV

Åke Svanstedt och Torvald Palema blev vinnare i spårlottningen till finalen av Olympiatravet.

Hästen startar från spår tre – samma spår som vid segern för tre år sedan.

– Det ser ut att vara ett jämnt lopp där positioner och dagsform kommer att avgöra, säger Åke Svanstedt på stallets hemsida.

Under söndagens lottades startspåren till finalen Olympiatravet. Åke Svanstedt och hans stjärna Torvald Palema drog vinstlotten då hästen fick spår tre. Det är samma spår som för tre år sedan då hästen vann storloppet.

Förutsättningarna ser riktigt bra ut inför lördagens lopp på Åbytravet. Tränaren skriver själv om loppet på stallets hemsida och tränaren låter uppåt.

– Vi hade tur i spårlottningen och spår tre är bra för Torvald Palema. Hur jag lägger upp loppet vill jag inte spekulera i redan nu. Det är inget jag vill gå ut och avslöja på förhand. Men hästen känns i alla fall fräsch och fin i de jobb han har gått efter senaste starten. Allt ser bra ut och jag tror att han gör en ny bra prestation. Det ser ut att vara ett jämnt lopp där positioner och dagsform kommer att avgöra. Han är givetvis en av de som räknas, skriver han.

”Intensiv och spännande”

För Åke Svanstedt kommer det bli en hektisk vecka då han har ett 40-tal hästar till start.

– Veckan som kommer blir intensiv och spännande. Från måndag till lördag har vi 43 hästar till start på fyra olika banor. Bara under lördagen har vi 21 hästar till start på Åby, varav 13 inom V75. Vi har många jättefina hästar ute men mest intressant blir förstås finalen i Olympiatravet, skriver han.