”Hästen kan överraska”

TRAV

Profilernas tankar och tips

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Fredrik Ekman, 26

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter sin utbildning har Fredrik bland annat arbetat med sociala medier på Kanal 75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Flera SM på Åby och väldigt mycket pengar att spela om. Spela kaxigt, för på Åby faller V75-favoriterna som käglor!

Veckans spik

10 Olivia Lavec (V75-6). Är en fräck spik från bakspår men jag tror att det blir fart på loppet och att hon står för klassen i loppet. En värdig svensk mästarinna.

Veckans drag

4 Leonas Yeti (V75-1). Vi måste försöka fälla storfavoriten Mellby Sambuca och Lenoas Yeti gör sin andra starten sedan han började tränas av Per Lennartsson. Läget är bra och han är med där framme, högintressant!
 

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Det är hög klass på omgången med bra hästar och SM. Det är riktigt spännande att se Maharajah och formen på hästen. Hultman brukar vara duktig på att sätta hästarna i ordning.

Veckans spik

Jag har hittat spiken i lärlingsloppet. Jag är imponerad av 3 Merkur Vang i V75-5. Men jag tror att det 5 Next To None Sib är raskare ut och det är en duktig Solvallakusk i sulkyn. Det är min bästa spik i omgången.

Veckans drag

Mitt drag är 9 Mysterious i V75-1. Hästen har gjort bra lopp i norska sammanhang. Det är bra spår och hästen har en bra rygg i 2 Nick Nock. Jag tror att jag kan överraska och jag håller på Norge.

Trav365