Osannolika debuten – för världsstjärnan

avCarl Wangle

Publicerad:
Uppdaterad:

Nuncio och Stefan Melander krossade alla på supersnabb tid – nu hyllas stjärnan rejält

Snacka om uppvisning.

Miljonhästen, och den stora snackhästen Nuncio, svarade för en helt osannolik debut på svensk mark – och vann överlägset.

Segertiden: snabba 1.10,9 från utvändigt om ledaren.

– Det var helt underbart, fantastiskt, säger tränaren Stefan "Tarzan" Melander.

Världsstjärnan, som gjorde stor succé i USA som två- och treåring har presenterat sig för den svenska publiken.

På Solvallas travbana gjorde Nuncio, tränad av Stefan Melander, debut efter flera månaders tävlingsuppehåll. Hästen, som tjänat över 14 miljoner kronor stod för en osannolik drömcomeback.

I stenhårt tempo fick Nuncio positionen utvändigt om ledaren – men det brydde sig stjärnhästen knappast om. Meter för meter tog Nuncio in på ledaren och in i slutsvängen kopplade hästen greppet.

När attackerna kom bakifrån så trodde säkert många att även Nuncio skulle ge vika – då stack hästen i stället undan till en smått överlägsen seger. En debut som nu får experterna att hylla hästen rejält.

– Titta på honom, titta på hästen alltså, han bara joggar ifrån dem. Kolossalt, vad häftigt. Det måste vara en enorm känsla för Stefan att sitta bakom hästen, de har ingen chans att utmana honom. Hästen är fyra år gammal, det är det värsta som kommit till Sverige. Men jag skulle vara jätteförsiktig med hästen, jag skulle vänta med sista helgen i maj tills nästa år, säger Ralf Vadsmo, i TV12.

"Herregud, det var häftigt..."

Skötaren till hästen, Catarina Lundström, var också smått chockad över debuten på svensk mark. Att hon visste hästen var bra var ingen hemlighet, men den här uppvisningen hade inte ens hon kunnat drömma om.

– Det är fantastiskt, herregud vad häftigt. Han såg ju underbar ut i sista svängen, vilken underbar häst. Det var jättekul och det känns helt fantastiskt. Att han får vinna på det här sättet är helt otroligt....puh, det här var jobbigt, säger Cattis Lundström.

Melander tårögd

I Solvallas vinnarcirkel kom sedan Stefan "Tarzan" Melander för att motta publikens jubel. Och det var en känslosam och nästan tagen tränare och kusk som intervjuades.

– Det har varit lite upp och ner, men det känns fantastikt. Det var underbart att köra honom. Det var imponerande, allt var perfekt. Som det kändes att sitta bakom hästen, ja det var unikt. Det var en speciell känsla. Jag hade inte testat honom innan, så formen är inte hög, det kan jag lovar, säger Tarzan.

Fortsättning följer...

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav