Världsstjärnan Nuncio hade stor uppvisning

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Kanal75
Världsstjärnan Nuncio var bara bäst på Sveriges nationalarena Solvalla under onsdagskvällen

Världsstjärnan Nuncio visade sin klass på Sveriges nationalarena Solvalla under onsdagskvällen.

Trots att han fick göra grovjobbet på egen hand i loppet var han bara bäst.

– Det är en grym häst, en ruskig häst, sa tränaren och kusken Stefan Melander i vinnarcirkeln efter loppet.

Den fyraårige superstjärnan Nuncio gjorde under onsdagskvällen på Solvalla första starten efter segern i Sprintermästaren i Halmstad i början av juli – då han sprang in en miljon kronor.

Det ”surrades” friskt inför loppet om att världsstjärnan var illa ute i onsdagens lopp – och proffstränaren Daniel Redéns amerikanske Daley Lovin spelades faktiskt till favorit på vinnarspelet.

Men när väl loppet gick igång så visade Nuncio sin klass – och var bara bäst.

Auktionsfyndet, som tränaren Stefan Melander betalade 55 000 kronor för på auktion 2012, har nu sprungit in 16,5 miljoner kronor.

Melander tagen i vinnarcirkeln

– Speakern här på Solvalla sa att vilket lopp det blev, men det blev aldrig något lopp egentligen, jag körde bara för att vara tvåa. Det gick 10-fart hela vägen, och varvet kvar hade jag 30 meter fram till Daley Lovin som ledde och jag hade gett upp loppet och trodde inte att jag skulle ha någon segerchans. Det var väl först 200 meter från mål som jag trodde jag kunde vinna, han vill verkligen vara först den här hästen. Det är en fruktansvärt bra häst, jag vet inte vad jag ska säga egentligen, en grym häst, sa en märkbart tagen Stefan Melander i vinnarcirkeln.

Värsta motståndaren på förhand, Daley Lovin, tog tidigt hand om ledningen i loppet och Nuncio fanns en bra bit ner i fältet, på innerspår. Först 800 meter från mål placerade Stefan Melander Nuncio i andraspår, och sedan sög han sig sakta men säkert allt närmare. In mot sista sväng fick Nuncio närkontakt med Daley Lovin och över upploppet var det aldrig något snack, Nuncio var bara bäst och vann säkert.

– Man är stum av beundran, han visar vilken världsstjärna han är, sa experten Fredrik Widman i ATG-live kort efter loppet.

Kvällens seger var värd 100 000 kronor, och Nuncio vann på nya svenska rekordet 1.11,3 över distansen 2 140 meter autostart. Tvåa i loppet slutade Daniel Redéns Daley Lovin, som kördes av Erik Adielsson   

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav