Göteborgsprofilerna: ”Han vinner loppet”

Av: Carl Wangle, Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Profilerna om helgens fest på i Göteborg: "Skänker bort 44 miljoner kronor"

Loket Olson, Patrik Sjöberg, Ingvar Oldsberg och Teddy Lucic.
Foto: Kanal 75 / Scanpix
Loket Olson, Patrik Sjöberg, Ingvar Oldsberg och Teddy Lucic.

I helgen avgörs storloppet Åby Stora Pris.

V75 är även kryddat med jackpott där en ensam vinnare tar hem 44 miljoner kronor.

Vi har tagit tempen på flera göteborgsprofiler om vad de tror.

– Sebastian K. bara vinner, säger Leif "Loket" Olsson.

V75-cirkusen rullar vidare mot Göteborg och Åbytravet.

Idel topplopp ska avgöras där den stora höjdpunkten är Åby Stora Pris.

Flera av världens bästa hästar är med och gör upp om evig ära.

Dessutom är det jackpott på V75-spelet, där en ensam vinnare tar hem drygt 44 miljoner kronor.

Trav365 har frågat flera göteborgkändisar om vem de tror vinner storloppet, samt vad de skulle göra för 44 miljoner kronor.

1. Vem tror du vinner Åby Stora Pris?

2. Vad skulle du göra om du vann 44 miljoner?

Leif "Loket" Olsson:

1. – Jag tror att Sebastian K bara vinner. Han har ett bra spår i andra avdelningen och kan bestämma hur loppet blir kört. Däremot så tror jag att det kommer bli ett skiljeheat där Sebastian får möta Commander Crowe. Jag vill även varna för en rejäl miljonskräll i V75-2. Nepals Dandy kan vinna om det klaffar, hästen har haft otur i många löp men nu kan det vara dags.

2 – Jag har ingen användning för så mycket pengar. Skulle jag vinna så får jag skänka bort mycket, kanske allt. Jag har inga ambitioner på att vinna så mycket, jag spelar mest på skoj, vinner jag så vinner jag.

Patrik Sjöberg

Vem vinner Åby Stora Pris?

1. – Jadu, jag är nog inte rätt man att fråga. Jag har faktiskt inte så bra koll på vilka hästar som är med. Men Svanstedt brukar ju vara vass, hans häst kan nog vinna.

2. – Jag är med på flera olika system, så kommer nog inte spela helt själv. Men det finns många olika saker att göra för så mycket pengar. Jag kan inte sätta fingret på något speciellt just nu.

Ingvar Oldsberg

1. –  Jag har alltid gillat Åke Svanstedt och tror jag håller på honom. Jag har synat hästen (Sebastian K.) i sömmarna och den verkar vara i bra form. Men du förresten, jag ser att Björn Goop också kör häst i loppet och honom har jag också står tro på. Min sambo, Maria, är född i Mölndal, liksom Björn, så jag tror att jag får ta en Mölndalskusk. Annars känns det fel. Någon av Björn och Åke Svanstedt kommer i alla fall att vinna.

2. – Jag skulle dela ut ganska mycket till mina barn, och ge pengar till läkare utan gränser, rädda barnen, stadsmissionen och alla som är hemlösa. Dem skulle få anseende belopp i sin kassa. Sen räcker det med 2 miljoner för mig där jag kan ut och resa och gå på Ullevi när jag vill.

Teddy Lučić:

1. – Någon av Nahar, Sebastian K., eller Commander Crowe. Jag drar till med klyschan; den som får bäst lopp av dem tror jag vinner. Det är fantastiska hästar som möts!

2. – Oj, det är frågan alltså... Jag skulle nog lägga en del av pengarna på en ny häst. Får man vara så tråkig? Jag är med på en häst i dagsläget, en treåring hos Åbyproffset Bo Falsig, säger Teddy Lučić.

Publicerad: