Storstjärnorna obrukade i mål

Foto: Stjärnan i
flygdrama Ready Cash (bilden) togs bara lugnt under storloppet i Paris.
TRAV

STOCKHOLM. Som väntat kördes stjärnhästarna Royal Dream och Ready Cash avvaktande från 25 meters tillägg.
Istället var det jätteskrällen Triode de Felliere som tog hem förstapriset på närmare en halv miljon kronor när Prix du Bourbonnais avgjordes i Paris på lördagen.

Till skillnad från det svenska reglementet behöver inte travkuskar i Frankrike köra för bästa möjliga placering. Det gör att de fyra så kallade B-loppen, som varje år föregår vinterns stora drabbning Prix d'Amerique, brukar användas som formhöjande träningspass för de största stjärnorna. Så var även fallet när Prix du Bourbonnais avgjordes på Vincennes på lördagseftermiddagen. Från 25 meters tillägg fick de franska nationalidolerna Royal Dream och Ready Cash jogga med nere i kön för att obrukade gå i mål långt efter täten.

53-oddsare avgjorde
Men publiken bjöds ändå på ett rafflande upplopp. Vinnaren av Prix de Bretagne för tre veckor sedan, Uhlan du Val, serverades ett perfekt lopp i andra par utvändigt av sin tränare Cedric Megissier men lyckades inte skaka av sig skuggande 53-oddsaren Triode de Felliere, som visade sig starkast den sista biten och vann på kilometertiden 1.14,6 över grunddistansen 2 850 meter. Vinnaren tränas av Jean Paul Marmion och i sulkyn satt Anthony Barrier. De återstående B-loppen, Prix de Bourgogne och Prix de Belgique, körs på Vincennes 29 december respektive 12 januari. Vincennes är även skådeplatsen när Prix d'Amerique, med fyra miljoner kronor till vinnaren, avgörs 26 januari. Då kommer knappast Royal Dream och Ready Cash skära mållinjen okörda...

Ola Johansson/ Kanal 75