Ing-Britt, 69, drog in 2,7 miljoner kr: ”Fattade det inte”

Reporter: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Ing-Britt Kronkvist hos Florells Frukt och Tobak i Borås. Här delar kunderna på 2,7 miljoner. 88 personer hade köpt in sig och får omkring 30 000 kronor tillbaka.
Ing-Britt Kronkvist hos Florells Frukt och Tobak i Borås. Här delar kunderna på 2,7 miljoner. 88 personer hade köpt in sig och får omkring 30 000 kronor tillbaka.

69-åriga Ing-Britt Kronkvist spelade in 2,7 miljoner kronor till kunderna hos Florells Frukt och Tobak i Borås.

88 av stamkunderna delar på jättevinsten.

– Jag fattade det inte, säger systemmakaren Ing-Britt Kronkvist efter succén.

Infokvittot från lördagens lopp visar hur Ing-Britts V75-system såg ut.

Florells Frukt och Tobak i Borås tog storslam på V75 i helgen.

Utdelningen för sju rätt slutade på strax över 218 000 kronor – men Boråsbutiken spelade in miljoner.

Precis som andra lördagar var det 69-åriga Ing-Britt Kronkvist som gjorde systemet. Hon prickade in 11 rader med sju rätt, 165 rader med sex rätt och 979 rader med fem rätt och vinsten blev hela 2,7 miljoner kronor.

När Trav365 når Ing-Britt över telefon på måndagen avslöjar hon sina knep.

– Jag sitter hemma på torsdagen och studerar, då har jag V75 Guiden och Aftonbladet framför mig. Jag går in på atg.se och läser om alla hästar. Jag utgår från mina egna tankar och går på känslan. Nu inför lördagen tänkte jag att jag inte skulle spika favoriterna i första eller sista avdelningen. Jag gjorde ett system på 960 rader, 64 kronor per andel, berättar hon.

– Min spik var 3 Laurier Dag, jag brukar plocka ut en häst i varje lopp som jag vill ha med och utgår från det. Jag sitter och läser hur kuskarna har kört tidigare, hur hästarna har gått, hur de har övernattat, vilken bana de gick på senast och så, fortsätter hon.

”Trogna kunder”

Hennes vinst var även butikens största någonsin.

– Jag gör ett system varje vecka och nu äntligen kom den stora vinsten. Tidigare har det inte blivit så stora vinster. Kring 2 000 till 3 000 kronor. Jag gör ett system på onsdagar också, och vi har trogna kunder som köper, det är roligt att de får vara med och vinna nu.

”Vill jobba kvar..”

Florells Frukt och Tobak i Borås drivs av Martina Dimc där det är ett gäng kvinnor som jobbar.

– Jag fyller 70 år men jag jobbar lite i butiken ändå. Det blir åtta timmar i veckan. Jag har arbetat på bank tidigare, jag gillar att träffa kunder, det är roligt. Jag har sagt att jag vill jobba kvar så länge jag får. 

Hur kommer det sig att ni bara är tjejer ?

– Det vet jag inte riktigt, det har alltid bara varit tjejer. Det är chefen, jag och så två tjejer till.

Varje vecka gästar vinnarombudsmannen Hans G Lindskog en av de skickligaste butikerna när det gäller V75. Denna vecka kommer han besöka Florells Frukt och Tobak i Borås.

Publicerad: