Stjärnan radar segrar i eliten: ”Fantastiskt”

TRAV

Merger Blue Chip tog sjunde raka segern i Stoeliten på Örebro.

Efter ett lopp i hårt tempo spurtade superstoet bäst med Erik Adielsson.

– Det kändes som att det skulle bli bra, när det gick så fort, berättade segerkusken i TV4 efter loppet.

26 november förra året började Merger Blue Chips segerrad i Stoeliten. Efter det har det blivit sju raka segrar mot eliten i Sverige. Inför lördagens start på Örebro hade hästen, som tränas av Åke Svanstedt, tre raka segrar från ledningen. Men nu var det andra förutsättningar som gällde.

Bakspår över kort distans.

Fin segertid

Men trots det och en lite sämre uppvärmning, enligt kusken Erik Adielsson som vikarierade för Svanstedt som är på semester, blev det en ny enkel seger. Adielsson kom igenom bra från start och när konkurrenterna gasade på rejält i täten satt Merger Blue Chip mycket bra till för en slutstöt. In i den sista svängen styrde Adielsson på och direkt var segern säkrad. In på upploppet ryckte toppkusken de rosa tussarna från hästen öron och Merger Blue Chip vann på fina 1.11,4 över 1609 meter autostart.

– Fantastisk bra insats, konstaterade Stig H Johansson som satt som expert i TV4.

Tjänat 2,7 miljoner

Segerkusken Erik Adielsson fortsatte i tv:

– Det var hårt tempo och det var ju ganska tacksamt. Det kändes i provstarten att hon skulle göra ett vettigt lopp. Det kändes som att det skulle bli bra, när det gick så fort, berättade han.

I år har har Merger Ble Chip startar sju gånger och vunnit sex av de starterna. Hittills har hästen tjänat 875 000 under 2012 och totalt i karriären har stoet sprungit in 2,7 miljoner kronor.