Mankells segerjakt – kan vinna 200 000 kr

TRAV

Henning Mankell är en av världens mest kända författare.

På lördag ska han bli en vinnare – på V75.

– Hästen ser riktigt läcker ut i träningen, han kan vinna, säger Joakim Sandkvist i Peter Untersteiners stall.

Med sina deckarböcker om Ystadspolisen Kurt Wallander har Henning Mankell haft enorma framgångar på svenska försäljningslistor och blivit mångmiljonär på kuppen.

När hans vän och kollega, den prisbelönte författaren och regissören Lars Molin, alldeles för tidigt avled i sviterna av en hjärtinfarkt valde Henning Mankell att ta över Molins travhästar.

Mankell är nu ägare till flera travhästar och tre av dem tränas av Halmstadsprofilen Peter Untersteiner. Mankell är delägare i en tvååring, en treåring och det fyraårige löftet Super Karma som på 12 starter tagit sex segrar och tjänat 290 000 kronor.

Peter Untersteiner har bara träffat hästägaren en gång, vilket han berättat för Trav365 tidigare:

– Det var en väldigt jordnära och trevlig person, jag blev nervös när han dök upp men det gick ju bra med hästen.

”En fin häst”

På lördag kan Mankells pr-häst vinna 200 000 kronor i V75-4 på Gävletravet. Hästen är en av de betrodda hästarna, och stallets försteman, Joakim Sandkvist, tror att hästen kan blanda sig i segerstriden.

– Det är en fin häst. Han har haft lite dåliga blodvärden men nu har vi kommit rätt på det och han har tävlat riktigt fint på slutet. Det är ingen häst man kan räkna bort då han är allround och ser väldigt läcker ut i jobben. Det är vår bästa chans av de två vi har i omgången, säger Joakim Sandkvist.

Har du någon kontakt med Henning Mankell?

– Jag vet att han varit i stallet några enstaka gånger, men jag har inte lyckats träffa honom personligen, säger Joakim Sandkvist till Trav365.