Ska spöa brorsan – och vinna 60 000 kr

TRAV

Tre lopp – tre segrar.

Martin P Djuse och Eleanor Rigby är Sveriges hetaste travekipage.

I kväll ska travtalangen ta hem Andreas Bergfeldts minne och spöa brorsan.

–  Jag blir aldrig nervös, skulle det gå åt helvete så är det bara att bryta ihop och komma igen, säger Djuse till Trav365.

Martin P Djuse, 20 år, har under den senaste tiden gjort stor succé tillsammans med det fyraåriga stoet Eleanor Rigby. Djuse har kört tre lopp med hästen – och vunnit allihop. I kväll startar hästen som storfavorit i lärlingarnas prestigefyllda lopp, Andreas Bergfeldts Minne, på Solvalla. Tolv hungriga lärlingar jagar förstapriset på 60 000 kronor och många spelare väljer att singelstrecka Djuses häst i V86-6. Uppståndelsen kring kusken är stor, men travlöftet tar det hela med ro.

– Det är så många andra som laddar åt en så det behöver jag inte göra själv. Man blir lite uppskriven nu, men jag tar det ganska lugnt. Jag blir aldrig nervös, skulle det gå åt helvete så är det bara att bryta ihop och komma igen. Jag vet att jag och hästen gör vårt bästa, säger Martin P Djuse till Trav365.

Hur kan du och Eleanor Rigby komma så bra överens?

– Jag vet inte om hon gillar mig men jag gillar henne. Hon är väldigt lättsam, och har alla egenskaper som krävs för att vinna travlopp. Det är inte min passhäst så jag hade aldrig kört henne innan första segern, men redan i provstarten kände jag att det skulle gå vägen. Det är en fantastiskt spänstig häst.

Tävlar mot brorsan

Eleanor Rigby startar från spår två bakom startbilen och är i skrivande stund streckad på nästan 70 procent av V86-kupongerna. Martin P Djuse vill vinna loppet, men även besegra brorsan, Mattias Djuse, som kör Prima Verdi.

– Det måste vara 95 procent till min fördel mot brorsan, det känns så. Vi har kört en hel del mot varandra så kamperna börjar lägga sig. Han är som vilken konkurrent som helst.

– Som det ser ut är det en ganska bra segerchans. Hon blir berättigad favorit, men om hon är någon spik eller inte kan inte jag bedöma. Det får spelarna avgöra. Jag har ett perfekt spår så jag får försöka smyga iväg och inte köra galopp. Sen är det inte omöjligt att jag kör framåt, det känns som att många vill släppa för de borde ha respekt för henne.

Hur vore det att ta hem Andreas Bergfeldts Minneslopp?

– Det skulle vara jäkligt kul, det vore första segern på Solvalla. Det hade varit kul att få vinna ett större lopp på Solvalla, säger Martin P Djuse till Trav365.